Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Τετάρτη, (06/12), από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Από το πρωί σε όλη την χώρα υπάρxουν συγκεντρώσεις και πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του.

Αρχικά, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποιούν συγκέντρωση αυτή την ώρα στα Προπύλαια και πορεία προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι εξής δρόμοι:

– Αθηνάς από Σοφοκλέους

– Πειραιώς από Ιερά Οδό

-Πανεπιστημίου από το ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.  Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

poreia_alexis_arthro
propylaia-poreia__1__2
propylaia-poreia__2_
poreia_alexis
poreia_alexis_1

Πού έχει κίνηση τώρα – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει – Χωρίς ταξί η Αττική 

Η σημερινή ημέρα, Τετάρτη (6/12) προβλέπεται να είναι μια ημέρα που θα χαρακτηρίζεται από πολυάριθμες δυσκολίες και περιορισμούς στην κυκλοφορία σε διάφορες περιοχές και στους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Τα καθιερωμένα συλλαλητήρια για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και η απεργία των ταξί  δημιουργούν κλειστούς δρόμους και προβλήματα μετακίνησης. Οι πολίτες θα πρέπει λοιπόν, να είναι προετοιμασμένοι και να εξετάσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Αυτή την ώρα, τα πιο σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, στο ρεύμα ανόδου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτοκινητοπορεία των ταξί.

Καθυστερήσεις και μποτιλιάρισμα καταγράφονται με το «καλημέρα», αφού η κίνηση στους δρόμους διεξάγεται με προβλήματα.

Εικόνα της κίνησης τώρα, ώρα 12:00

poreia-kinisi
kinisitora-attikiodos-grigoropoulos

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους 

Δείτε το χάρτη κυκλοφορίας της Τροχαίας, πατώντας ΕΔΩ.

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» –  «Μοναστηράκι»

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα που περιλαμβάνουν κλείσιμο σταθμών του Μετρό και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν σήμερα λόγω των συγκεντρώσεων για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΛΑΣ οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» – «Μοναστηράκι» έχουν κλείσει.

Παράλληλα θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς για τις 12 το μεσημέρι έχουν καλέσει σε συγκέντρωση μνήμης στα Προπύλαια και πορεία μαθητές και φοιτητές ενώ στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στις 6 το απόγευμα από συλλογικότητες και φορείς.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement