Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για αποτροπή επεισοδίων στις σημερινές πορείες λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου

Published

on

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και στην Πάτρα για τη σημερινή 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τις προηγούμενες ημέρες σε συσκέψεις που έγιναν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας παρουσία των επικεφαλής όλων των υπηρεσιών αποφασίστηκαν τα μέτρα αστυνόμευσης, αλλά και ρύθμισης της κυκλοφορίας λόγω των σημερινών εκδηλώσεων και πορειών που έχουν προγραμματιστεί το απόγευμα στην Πάτρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θα βρίσκονται επί ποδός διμοιρίες των ΜΑΤ, με ενίσχυση και από γειτονικές περιοχές, καθώς επίσης σε κομβικά σημεία αρκετοί αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, ενώ ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί και για την προστασία προξενείων, δημόσιων κτιρίων, πολιτικών γραφείων κομμάτων και βουλευτών, κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην φρούρηση κτιρίων αλλά και χώρων που ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ. (αστυνομικά τμήματα, χώροι στάθμευσης κ.α), με το φόβο ομάδες νεαρών να επιχειρήσουν εφόδους με στόχο να προκαλέσουν ζημιές με διάφορους τρόπους.
ΕΝΤΟΛΕΣ: ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Οι εντολές που έχουν δοθεί από τους ανώτερους αξιωματικούς είναι η παρουσία των αστυνομικών που θα βρίσκεται στους δρόμους να είναι διακριτική και μόνον εάν πάρουν εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις.
Στόχος είναι ο εορτασμός να κορυφωθεί με τις απογευματινές πορείες ειρηνικά και χωρίς επεισόδια.
ΠΟΡΕΙΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Χθες το απόγευμα, περισσότερα από 200 άτομα, που πρόσκεινται κυρίως στον αντεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία από το πρώην παράρτημα της οδού Κορίνθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία και την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο εμπλεκόμενος αστυνομικός.
Στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Γούναρη, οι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement