Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οικονομικό Επιμελητήριο: Αμφίρροπη μάχη, αύξηση 35% στη συμμετοχή

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων διατήρησε την παράδοση με επικράτηση, αν και οριακά, στο 10ο Περιφερειακό Τμήμα με Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Published

on

Σκληρή μάχη για τη νέα διοίκηση του περιφερειακού τμήματος (10ο Τμήμα με Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου) με αυξημένη προσέλευση και ουρές προχθές Κυριακή στις κάλπες σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο με την παράταξη που πρόσκειται στην κυβερνητική πλευρά, τη ΔΗ.ΚΙ.Ο. να καταγράφει πρωτιά, διατηρώντας και μια παράδοση αρκετών χρόνων!

Παρά το γεγονός ότι η Π.Σ.ΔΟ. (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) εξασφάλισε την πρωτιά με διαφορά στην Αχαΐα (πρώτη με 49 ψήφους, έναντι της ΔΗ.ΚΙ.Ο.), η κυβερνητική παράταξη στους Οικονομολόγους και Λογιστές – Φοροτεχνικούς ήταν 1η στην Ηλεία (με 9 ψήφους διαφορά από την Π.Σ.Δ.Ο.) και στην Αιτωλοακαρνανία (με 49 ψήφους διαφορά από την Π.Σ.Δ.Ο . Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πρώτη η ΔΗ.ΚΙ.Ο. με 9 ψήφους διαφορά.
Πιο αναλυτικά:
-Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο.) έλαβε στο σύνολο 557 ψήφους (358 Αχαΐα), αυξημένους κατά 190 σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2019 (είχε λάβει 367).
-Η Προοδευτική, Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Σ.Δ.Ο.) έλαβε στο σύνολο 548 ψήφους (407 Αχαΐα), αυξημένους κατά 213 σε σχέση με το 2019 (είχε λάβει 335).
-Ακολούθησαν οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι (Π.Ο.Ε.) με σύνολο 114 ψήφους (62 Αχαΐα), αυξημένους κατά 31 σε σχέση με το 2019 (είχε λάβει 83).
Τέλος έλαβαν οι παρατάξεις Π.Ο.Φ.Ε.-Ε 47 ψήφους, Α.ΚΙ.Ο.Ε. 34 ψήφους και Δ.Π.Κ.Ο. 28 ψήφους.
Έλαβαν σε ποσοστά:
– (ΔΗΚΙΟ), 41,94% και 3 έδρες
– ΠΣΔΟ), 41,26% και 3 έδρες
– Π.Ο.Ε., 8,58% και 1 έδρα.
Σε σύνολο στο 10ο Περιφερειακό Παράρτημα του Ο.Ε.Ε. ψήφισαν 1.328 άτομα, 465 περισσότεροι από το 2019, αύξηση 35% στην προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

HΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συγκρότηση διοίκησης απ’ όλους
Σύμφωνα με τον πρώτο σε ψήφους για τη ΔΗ.ΚΙ.Ο. Ηλία Θεοδωρόπουλο, η παράταξη αναμένεται, όπως και το 2009, να ζητήσει από τους άλλους δύο συνδυασμούς, να σεβαστούν τη βούληση του εκλογικού σώματος και να αποδεχθούν την πρόταση συγκρότησης αναλογικής διοίκησης με την προεδρία στην πρώτη παράταξη στην κάλπη.
«Η μεγάλη αύξηση συμμετοχής μας γεμίζει με ικανοποίηση και η νίκη με ευθύνη να ανταποκριθούμε στην εντολή που λάβαμε από την πλειοψηφία. Απολογούμαστε για τις ουρές στα τμήματα και την αναμονή, δείγμα της κρισιμότητας των εκλογών αυτών. Υπενθυμίζουμε ότι για ακόμη φορά η ΔΗ.ΚΙ.Ο. είναι πρώτη σε περιφερειακό επίπεδο. Θα πρέπει αναφερθούμε και στην μεγάλη νίκη του απερχόμενου προέδρου του Κωνσταντίνου Κόλλια που, ως πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ως επικεφαλής της ΔΗ.ΚΙ.Ο. απέδειξε ότι τιμά και το θεσμό, τη θέση του και τους συναδέλφους. Για το προεδρείο στο Περιφερειακό Τμήμα στην Πάτρα εννοείται ότι η πρώτη δύναμη θα πρέπει έχει και την εντολή να προχωρήσει στην συγκρότηση του προεδρείου ενώ θα προτείνουμε σε όλες τις παρατάξεις συμμετοχή στη νέα διοίκηση. Το Οικονομικό Επιμελητήριο είναι επιστημονικός φορέας και όχι πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων» τονίζει.

Γ. ΠΑΠΠΑΣ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην απερχόμενη διοίκηση
Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην απερχόμενη διοίκηση εκτιμά την μεγάλη αύξηση της δυναμικής της Π.Δ.Σ.Ο., με 3% αύξηση και του ποσοστού της (η μόνη παράταξη) παρά το γεγονός ότι χάθηκε η πρωτιά για λίγες μόλις ψήφους, ο επικεφαλής της παράταξης και απερχόμενος πρόεδρος του 1ου Περιφερειακού Παραρτήματος με έδρα την Πάτρα Γιώργος Παππάς. «Στη διάρκεια της τετραετούς προεδρίας μ, πήραμε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη θωράκιση του κλάδου μας, με δεκάδες θεσμικές παρεμβάσεις όπως για την επιστρεπτέα προκαταβολή, για το Mydata, για την έγκαιρη και ομαλή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τον αναπτυξιακό νόμο, για τη δίκαιη κατανομή των ενισχύσεων κατά την πανδημία, για διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ που απαιτούσαν διορθωτικές παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα ως πρόεδρος προώθησα τη στενή και ισότιμη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΕΑΠ, άνοιξα διάλογο και συνεννόηση με επιμελητήρια σε όλες τις περιφερειακές ενότητες σε πολλές ημερίδες και συνέδρια που αφορούσαν οικονομία και την ανάπτυξη. Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να έχουμε έναν θεσμό ανεξάρτητο με ισχυρή παρεμβατικότητα, που δεν θα λειτουργεί ως κυβερνητικό παρακολούθημα αλλά θα διαφυλάττει το κύρος των οικονομολόγων και των λογιστών-φοροτεχνικών» αναφέρει ο κ. Παππάς.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΖΙΒΓΙΝΙΔΗΣ:Διοίκηση με προοδευτικό πρόσημο

Σύμφωνα με τον πρώτο σε ψήφους σύμβουλο της παράταξης Προοδευτικοί Οικονομολόγοι (Π.Ο.Ε.) που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απερχόμενο αντιπρόεδρο του Παραρτήματος του ΟΕΕ στην Πάτρα Στέλιο Τζιβγινίδη γνώμονας της δράσης μας αλλά και των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν σε σχέση με την επόμενη μέρα και τη συγκρότηση της νέας διοίκησης, είναι «μια πολιτική με προοδευτικό περιεχόμενο και χαρακτήρα τόσο για τους συναδέλφους οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς όσο και τον επιχειρηματικό και παραγωγικό κόσμο της περιοχής μας». «Τουλάχιστο σε τοπικό επίπεδο, παρά τις ζυμώσεις και τα μέτωπα που έχουν ανοίξει στον πολιτικό μας χώρο, διατηρήσαμε την έδρα μας στο Παράρτημα. Δεν γνωρίζουμε αν θα είμαστε και πάλι ρυθμιστές, σε σχέση με την συγκρότηση του προεδρείου, αυτό εναπόκειται στις άλλες δύο παρατάξεις. Εμείς, είτε εντός, είτε εκτός προεδρείου, συνεχίζουμε με άξονα δράσης αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη διαχείριση των οικονομικών, των επιδοτούμενων προγραμμάτων και επιχειρηματικών δράσεων» συμπληρώνει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement