Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αιγίου

Published

on

Σύμφωνα με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας το οποίο πέρασε ομόφωνα στη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος προχθές Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, καταδικάζεται κάθε προσπάθεια υποβάθμισης ή/και κατάργησης του Πρωτοδικείου Αιγίου και λειτουργιών του Δικαστικού Μεγάρου Αιγιαλείας. Παράλληλα εκφράζεται η άποψη ότι σύσσωμη η Αιγιάλεια θα αγωνιστεί για την μη εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη για την κατάργηση Εφετείων,

Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, σύμφωνα με τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέσκο, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη οι αποφάσεις φαίνεται ότι είναι ειλημμένες με βάση ένα πιο βελτιωμένο σενάριο, σε σχέση με το αρχικό, που προβλέπει τη διατήρηση των Πρωτοδικείων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ως Περιφερειακές Δομές υπαγόμενες διοικητικά στο Πρωτοδικείο της Πάτρας.
Το Ειρηνοδικείο Αιγίου απορροφάται από το Πρωτοδικείο Αιγίου και η δικαιοδοσία του θα μεταφερθεί αυτομάτως στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου ενώ το Ειρηνοδικείο Ακράτας καταργείται και απορροφάται από το Πρωτοδικείο Αιγίου.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ακράτας και γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Μαρία Σταυροπούλου, ισχύουν οι πρόσφατες αποφάσεις που περιέχονται στο ψήφισμα του πανελλαδικού συντονιστικού αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων Πατρών, Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει το σχεδιασμό και να σεβαστεί απόλυτα τις υπηρεσίες της δικαιοσύνης που εξυπηρετούν την περιφέρεια και ιδιαίτερα τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
«Τα χαρακτηριστικά της χώρας μας, νησιωτικός τόπος με έντονο ηπειρωτικό ανάγλυφο και ορεινότητα, δεν επιτρέπουν καμία αλλαγή, όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν συμφωνήσει σε αυτό» αναφέρει η γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων.
«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, θεωρούμε πάντως ότι οι τελευταίες δεσμεύσεις του κ. Φλωρίδη προδιαγράφουν ότι οι προοπτικές για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου στο Αίγιο είναι πλέον καλύτερες» σχολιάζει από την πλευρά του ο κ. Μπέσκος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement