Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έχασε τη μάχη στα 58 του χρόνια ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Λευθεριώτης

Published

on

Επιστήμονας με υψηλή κατάρτιση στο γνωστικό του αντικείμενο, με σημαντικό διδακτικό και ερευνητικό έργο, ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Αιμ. Λευθεριώτης, απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών.

Η μάχη με την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα αποδείχθηκε άνιση και ο επίλογος γράφτηκε νωρίς, προτού προλάβει να προσφέρει όλα όσα θα ήθελε και θα μπορούσε.

Η αναγγελία του πρόωρου θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Ο Γεώργιος Λευθεριώτης γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1965. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά την χρονική περίοδο 1983 – 1987. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία όπου και πήρε MSc στον τομέα του Engineering, στο Πανεπιστήμιο του Warwick και αποφοίτησε τον Μάιο 1989 με ερευνητικό πεδίο την Αιολική Ενέργεια. Ακολούθως, στο ίδιο πανεπιστήμιο του Warwick, στην Αγγλία, την περίοδο Ιανουάριος 1990- Αύγουστος 1992 έκανε το Διδακτορικό του, PhD, στο ίδιο ερευνητικό πεδίο την Αιολική Ενέργεια.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από το ΑΤΕΙ Πάτρας το 1995 όπου διετέλεσε έως το 2001 επιστημονικός συνεργάτης ενώ από 1-2-1996 έως 5-6-2001 ήταν ερευνητής, στο Εργαστήριο Ηλιακής Ενέργειας, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φυσικής, τον Μάρτιο του 2016 έγινε αναπληρωτής Καθηγητής και από τις 24-2-2023 Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Φυσικής, στον Τομέα Εφαρμοσμένης Φυσικής.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Α. Καζαντζίδης εξέφρασε την λύπη του «για τον εξαιρετικό συνάδελφο που «έφυγε» πρόωρα.

Χ.ΜΠΟΥΡΑΣ: «ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ»

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, ανέφερε στην «Γ»: «Είχαμε μια σημαντική απώλεια για το Τμήμα Φυσικής και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έφυγε ο εξαιρετικός συνάδελφος Γιώργος Λευτέρωτης με σπουδαίο διδακτικό και ερευνητικό έργο σε ηλικία μόλις 58 ετών που είχε πολλά να δώσει ακόμα».

Ο Γεώργιος Λευθεριώτης ήταν παντρεμένος με την Φωτεινή Λευθεριώτη και ήταν πατέρας δύο παιδιών, του Αιμίλιου και του Αναστάσιου.

ΑΥΡΙΟ ΤΟ «ΑΝΤΙΟ»

Το τελευταίο αντίο θα πουν αύριο στη 1 το μεσημέρι, η οικογένειά του, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement