Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σφίγγα» ο Φαρμάκης για το νέο σχήμα-Αλλαγές και «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής στα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις- κλειδιά στην Περιφέρεια

Published

on

Με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη να κρατά κλειστά τα «χαρτιά» του για το νέο περιφερειακό σχήμα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις- κλειδιά, συνεδριάζει σήμερα στις 3 το μεσημέρι το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος (προεδρεύων θα είναι ο πρώτος σε ψήφους, Χαράλαμπος Μπονάνος) προκειμένου να αναδείξει το νέο προεδρείο, αλλά και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στη συγκρότηση του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Φαρμάκης αν και έχει στη «διάθεσή» του αρκετά πρόσωπα που θα μπορούσε να προτείνει για τη θέση του προέδρου, φαίνεται πως έχει καταλήξει στον Αιτωλοακαρνάνα, Χρήστο Παΐσιο. Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος θα προταθεί από την παράταξη Σκιαδαρέση και ο γραμματέας από την παράταξη Καρπέτα. Η θητεία του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου είναι 30 μήνες (λήξη 30-6-2026).

Θα ακολουθήσει η εκλογή των οκτώ μελών της Περιφερειακής Επιτροπής (εννέα μέλη σύνολο με τον πρόεδρο που θα οριστεί και μπορεί να είναι είτε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, είτε κάποιος αντιπεριφερειάρχης), εκ των οποίων τα πέντε εκλέγονται από την πλειοψηφία και τα τρία από τη μειοψηφία.

«ΣΕ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ»

Την ίδια ώρα, οι ανακοινώσεις Φαρμάκη για τους αντιπεριφερειάρχες αναμένονται στο τέλος της εβδομάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης φαίνεται πως έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των επαφών χωρίς όμως να έχει καταλήξει στην τελική σύνθεση του σχήματος, καθώς δεν αποκλείονται «καραμπόλες» της τελευταίας στιγμής. Πρόθεση του κ. Φαρμάκη είναι να αξιοποιήσει στο νέο σχήμα όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη της νέας περιφερειακής Αρχής, που κατέγραψαν σημαντικές εκλογικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για να αναλάβουν επιτελικές θέσεις.

Όσον αφορά στις θέσεις των τριών χωρικών αντιπεριφερειαρχών, φαίνεται πως ο Χαράλαμπος Μπονάνος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας που ήρθε πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος θα αναλάβει υψηλότερα καθήκοντα ως Αναπληρωτής Περιφερειάρχη (καινούρια θέση που θεσπίστηκε βάσει του νέου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών), ενώ τη θέση του στην Αχαΐα δεν αποκλείεται να λάβει ο Φωκίωνας Ζαΐμης. Στους άλλους δύο Νομούς, για τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ακούγεται το όνομα του Νίκου Κοροβέση χωρίς να αποκλείεται κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία είναι πιθανή η ανάθεση της συγκεκριμένης θέσης, στον Θανάση Μαυρομμάτη.

Αντίστοιχα, για τις άλλες θέσεις αντιπεριφερειαρχών, ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Φίλια στα Οικονομικά, του Βασίλη Γιαννόπουλου από την Ηλεία στα έργα, της Άννας Μαστοράκου στην Υγεία, του Λυκούργου Σταυρουλόπουλου στο ΕΣΠΑ, του Δημήτρη Κατσακιώρη στη Διοίκηση, του Τάκη Αντωνόπουλου στον αθλητισμό, της Γεωργίας Ντάτσικα που επίσης, πέτυχε υψηλή εκλογική απόδοση, κ.α. καθώς ο κ. Φαρμάκης εκτός από τις θέσεις των οκτώ αντιπεριφερειάρχων, έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης ακόμη τριών προσώπων ως άμισθων αντιπεριφερειαρχών και βοηθών περιφερειάρχη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement