Connect with us

Οικονομία

Νέες επιχορηγήσεις 12,9 εκατ. ευρώ για 176 επενδύσεις στην περιφέρεια 

Published

on

Το δρόμο της υλοποίησης λαμβάνουν πλέον άλλα 125 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί προς ένταξη στη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ» πολλά από τα οποία έχουν αφορούν σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησής τους από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής.

Τα 125 σχέδια που εντάσσονται οριστικά στις επιχορηγήσεις του Προγράμματος ‘Ανταγωνιστικότητα’ του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 αφορούν επιχορηγήσεις της τάξης των 30,6 εκατ. ευρώ ενώ απορρίπτοντα 25 αιτήσεις προϋπολογισμού 15,5 εκατ. ευρώ με δημόσια δαπάνη 6,8 εκατ. ευρώ.

Από τις αιτήσεις που διαχειρίστηκε η Αναπτυξιακή των Επιμελητηρίων και αξιολόγησε ο Ενδιάμεσος Φορέας Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, με εξαίρεση τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγίου, σε φάση υλοποίησης περνούν 46 επενδύσεις με προϋπολογισμό 13,8 εκατ. ευρώ και δημόσια δαπάνη 11 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά εγκεκριμένα έργα στη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ», από προχθές Τρίτη 2 Ιανουαρίου ανέρχονται σε 453 με συνολική δημόσια δαπάνη 115,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης προχθές Τρίτη 2 του μηνός στα πλαίσια της δράσης «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» του Προγράμματος ‘Ανταγωνιστικότητα’ του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, εγκρίνονται 140 αιτήσεις επιχειρήσεων επιχορηγούμενου προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 2 εκατ. ευρώ.

Από τις αιτήσεις που διαχειρίστηκε η Αναπτυξιακή των Επιμελητηρίων και αξιολόγησε ο Ενδιάμεσος Φορέας Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, με εξαίρεση τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγίου, σε φάση υλοποίησης περνούν 130 επενδύσεις με δημόσια δαπάνη 1,9 εκατ. εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά εγκεκριμένα έργα στη δράση ανέρχονται σε 1.309 με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 18,9 εκατ. ευρώ.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement