Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Δήμος Πατρέων για τον πάγκο στους μποναμάδες με τα είδη από Κάνναβη

Published

on

Σε πάγκο των μποναμάδων, που όπως κάθε χρόνο έστησαν οι μικροπωλητές στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, εντοπίστηκε επαγγελματίας, να πουλάει προϊόντα κάνναβης. Από τον Δήμο Πατρέων, γίνεται γνωστό, ότι ουδέποτε δόθηκε άδεια για την πώληση των συγκεκριμένων ειδών, αφού ο εν λόγω επαγγελματίας, στα δικαιολογητικά που κατέθεσε στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, ανέφερε άλλα είδη και όχι αυτά που τελικά τοποθέτησε στον πάγκο του. 

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι γνωστή για το θέμα των ναρκωτικών, από την πρώτη της θητεία. Κατ’ αρχάς, δεν ξεχωρίζει τα «μαλακά» από τα «σκληρά» ναρκωτικά, γιατί δεν υπάρχουν «καλά» και «κακά» ναρκωτικά. 

Για τη Δημοτική Αρχή  η  μάχη κατά των ναρκωτικών, αλλά και όλων των εξαρτήσεων, είναι μάχη ζωής, μάχη καθημερινή. Σύνθημά της είναι το: «Όμορφη πόλη είναι η πόλη που δεν έχει ανεργία, φτώχεια, παιδιά στην εξάρτηση». Και κύριος στόχος της είναι η πρόληψη. Το θέμα των ναρκωτικών δεν είναι μόνο επιστημονικό – ιατρικό, είναι κυρίως κοινωνικό και πολιτικό. Γι’ αυτό και συνεχίζει να διεκδικεί μαζί με δεκάδες φορείς της πόλης μας, κλειστό θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, καθώς και ένα πολυδύναμο συμβουλευτικό σταθμό για όλες τις εξαρτήσεις, ναρκωτικά, αλκοόλ, διαδίκτυο, τζόγος κ.λπ. και στηρίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.

Ο Δήμος Πατρέων, μετά το συγκεκριμένο, απαράδεκτο γεγονός στους φετινούς μποναμάδες, από την επόμενη φορά που θα δώσει άδειες για πάγκους μικροπωλητών, θα ζητά μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, ο ενδιαφερόμενος, να καταθέτει και υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρει και τα είδη προς πώληση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement