Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι συμβολαιογράφοι-Σήμερα οι αποφάσεις στην Πάτρα

Published

on

Προς αναστολή της συνεχιζόμενης αποχής από την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων κινούνται, τουλάχιστον προσωρινά και οι συμβολαιογράφοι της Πάτρας καθώς από προχθές Δευτέρα υπάρχει και σχετική απόφαση από τους Συλλόγους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχει τεράστια συσσώρευση ύλης με συμβόλαια που εκκρεμούν από τα μέσα Νοεμβρίου και θα πρέπει σε αρκετές περιπτώσεις να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν άμεσα.

Σήμερα Τετάρτη συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της επικράτειας του Εφετείου Πατρών η οποία και καλύπτει το περιφερειακό συντονιστικό η οποία είναι πιθανό να προχωρήσει σε λύση της αποχής.

Η συνεχιζόμενη κινητοποίηση των συμβολαιογράφων της Πάτρας ξεκίνησε από τις 20 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να ακυρωθεί να «παγώσει» η πλειοψηφία σχεδόν των συμβολαίων που αφορούν μεταβιβάσεις και αγοραπωλησίες και εξαίρεση τα κληρονομικά και κάποιες άλλες υποθέσεις που «τρέχουν» με βάση κάποιες προθεσμίες.

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει η συνεχιζόμενη αποχή είναι πολλά καθώς ελάχιστες πράξεις έγιναν κατά τον τελευταίο μήνα ακόμη και από υποθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν εξαιρεθεί της αποχής.

Η κινητοποίηση αφορά την εισαγωγή του «Ψηφιακού Συμβολαίου. Η κυβέρνηση προχώρησε σε κάποιες τροποποιήσεις του σχεδίου νόμου για τις οποίες έγιναν και κάποιες ενημερώσεις προς τους Συλλόγους του κέντρου οι οποίοι και προχώρησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στις σχετικές αποφάσεις προσωρινής αναστολής των κινητοποιήσεων.

Νέο μέτωπο!

Η αντίδραση των συμβολαιογράφων σε όλη τη χώρα η οποία προκάλεσε πανελλαδικό «έμφραγμα» στις μεταβιβάσεις ακινήτων που παραδοσιακά γίνονται μαζικά στο κλείσιμο κάθε χρόνου, εκτός από το «Ψηφιακό Συμβόλαιο» έχουν επεκταθεί και σε άλλες αλλαγές που φέρνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Εκεί που κλείνει ένα μέτωπο, ανοίγει ένα άλλο» ανέφερε χθες στη «Γ» η γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Πατρών, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα υπάρχει νέα αντιδικία καθώς έχει προκύψει η εισήγηση για επέκταση της υπογραφής και των δικηγόρων προκειμένου να προχωρούν οι νέες Αποδοχές Κληρονομίας.

Σήμερα πάντως ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Εφετείου Πατρών θα εκτιμήσει την κατάσταση μόνο σε σχέση με το «Ψηφιακό Συμβόλαιο» παραπέμποντας σε νέες συνεδριάσεις την αξιολόγηση εξελίξεων στα νέα… μέτωπα όπως οι Αποδοχές Κληρονομίας

Ροή ειδήσεων

Advertisement