Connect with us

Ελλάδα

Εντός της ημέρας η διαβίβαση στο Mydata

Μεγάλη ανταπόκριση λογιστών και φοροτεχνικών στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας στο «Μy Way»

Published

on

Οι αλλαγές στους χρόνους διαβίβασης των δεδομένων που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του 2024 βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.) Ν. Αχαΐας.

Η συνάντηση έγινε, χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «My Way» και η προσέλευση των λογιστών και φοροτεχνικών της περιοχής μας ήταν μεγάλη.

Περισσότερα από διακόσια άτομα του κλάδου θέλησαν να ενημερωθούν για τις αλλαγές που ισχύουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mydata.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας, η διαβίβαση μέσω των προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικό /λογιστικό, ERP), που χρησιμοποιούν οι οντότητες και διασυνδέονται με την Α.Α.Δ.Ε. από τις αρχές του έτους γίνεται σε πραγματικό χρόνο και όχι έως την επόμενη ημέρα όπως ισχύει το 2023. Εάν η διαβίβαση δεν γίνει την ίδια μέρα, όπως τονίστηκε, τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Γ» ο γενικός γραμματέας της ΕΛΦΕΕ Ν. Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης, «από τις αρχές του έτους καθίσταται υποχρεωτική η χρήση QR code για τα παραστατικά που εκδίδονται με ERP, ενώ ο χρόνος διαβίβασης δεδομένων απώλειας διασύνδεσης είναι εντός μίας ημέρας από την ημερομηνία έκδοσης».

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις βελτιώσεις που έχουν εισαχθεί από την ΑΑΔΕ στη διαβίβαση δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Όπως τονίστηκε πλέον εισάγονται νέοι Τύποι Παραστατικών για τη διασύνδεση των POS και συγκεκριμένα η Απόδειξη Είσπραξης POS και η Απόδειξη Επιστροφής POS και για την εστίαση το Δελτίο Παραγγελίας. Επίσης παρέχεται δυνατότητα διαβίβασης παράλειψης και απόκλισης εντός μηνός για τους τηρούντες διπλογραφικό λογιστικό σύστημα και εντός τριμήνου για τους τηρούντες απλογραφικό.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ Φ. ΖΑΪΜΗ

Στην ενημερωτική συνάντηση – σεμινάριο παραβρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο νέος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος υπογράμμισε την δεδομένη στήριξη στον κλάδο των λογιστών και των φοροτεχνικών αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας.

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement