Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκηρύχτηκαν οι εκλογές  για την Δευτέρα 4 Μαρτίου

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών και διεθνή πρόσκληση για την ανάδειξη εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών όπως προβλέπει ο νόμος , προέβη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, με ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 4η Μαρτίου 2024, ημέρα Δευτέρα.

Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο νομικό καθεστώς, η θητεία των εσωτερικών μελών που θα εκλεγούν είναι τετραετής, αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και λήγει την 31η Αυγούστου 2028.

Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.).

Εάν για οποιονδήποτε λόγο η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη θα επαναληφθεί μετά από επτά (7) ημέρες, ήτοι την 11η Μαρτίου 2024 ημέρα Δευτέρα, με την ίδια εκλογική διαδικασία και την ίδια Εφορευτική Επιτροπή.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση εσωτερικού μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών θα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων την 12η Φεβρουαρίου 2024,ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 μ.μ

Χ.Μπούρας: «Ναι, θα διεκδικήσω την θέση του Πρύτανη»

Εν τω μεταξύ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά την ανάρτηση της προκήρυξης Πρυτανικών εκλογών στην Διαύγεια και στο Πανεπιστημιακό Βήμα, ερωτηθείς από την «Γ» αν θα διεκδικήσει και πάλι την Πρυτανεία δήλωσε: «Οντως υπέγραψα την προκήρυξη για τις Εκλογές μέσω των οποίων θα αναδειχθούν τα εσωτερικά και εξωτερικά Μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, όπως προβλέπεται εκ του νόμου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Μαρτίου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Ελπίζω και πιστεύω ότι η όλη διαδικασία θα διεξαχθεί σε πνεύμα απόλυτης ομοψυχίας και οι υποψήφιοι που θα μετέχουν κατεβαίνουν με όραμα, εκσυγχρονιστικές προτάσεις και στόχους που θα προωθήσουν έτι περαιτέρω το Πανεπιστήμιο Πατρών. Προσωπικά, ναι , θα διεκδικήσω την θέση του Πρύτανη η οποία θα μου δώσει την ευκαιρία και την δυνατότητα να ολοκληρώσω το έως τώρα παραχθέν έργο και βεβαίως να επιτευχθούν οι νέες στοχεύσεις που ευελπιστώ να δώσουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την φυσιογνωμία ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου του μέλλοντος που απαιτεί η νέα τάξη πραγμάτων και η υψηλών προδιαγραφών ιστορική παρακαταθήκη σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό πεδίο του Πανεπιστημίου Πατρών του 3ου Πανεπιστημίου της χώρας. Στόχος μου το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσα από την εξωστρέφεια και τις διεθνείς συνεργασίες να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την περιοχή και την χώρα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement