Connect with us

Ελλάδα

Δολοφονία 41χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο, τα τραύματά της δείχνουν μίσος»

Published

on

Η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο συγκατηγορούμενους, τον σύντροφό της και τον φίλο του, που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τονίζει η οικογένεια της 41χρονης γυναίκας, μέσω της δικηγόρου τους, Αριάδνης Δούκα.

Η οικογένεια δήλωσε σήμερα το πρωί παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και, όπως επισήμανε η κα. Δούκα «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συγκεκριμένοι έχουν τελέσει κατά συναυτουργία τη δολοφονία της Γεωργίας».

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος ανέφερε ότι έχουν βρεθεί κάποια πράγματα στο σπίτι της Γεωργίας, τα οποία δείχνουν τι είχε συμβεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που η 41χρονη βρισκόταν σε σχέση με τον κατηγορούμενο σύντροφό της. «Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την χειριστικη συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου απέναντι στη Γεωργία και πως είχε γίνει μια γενικότερη “πλύση εγκεφάλου” και είχε δημιουργηθεί απόλυτη συναισθηματική εξάρτηση», τόνισε η κυρία Δούκα.

Σχετικά με τον τρόπο που έχασε τη ζωή της, η ίδια επισήμανε ότι από τα τραύματά της προκύπτει το μίσος που είχαν οι δράστες. «Αυτό που γνωρίζει η οικογένεια από τους ανθρώπους που είδαν τη σορό της, είναι ότι τα τραύματα ήταν ιδιαίτερα βαριά και ιδιαίτερα σκληρά. Η δολοφονία της έγινε με ένταση που προσδίδει, όπως φαίνεται, πως υπήρχε μίσος. Αυτό δείχνει η ένταση των τραυμάτων. Είχε καταστραφεί μέχρι και ο αυχενικός σπόνδυλος, πέρα από την τραχηλική χώρα».

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο για τις φυλακές πήραν το απόγευμα του Σαββάτου (12/1), μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του και συγκατηγορούμενός του.

Οι δύο συλληφθέντες που διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις πολύωρες απολογίες τους.

Πρώτος πέρασε το «κατώφλι» του ανακριτή ο 34χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο σύντροφος της 41χρονης ήταν εκείνος που της αφαίρεσε τη ζωή, ότι ο ίδιος συμφώνησε να συμμετέχει μόνο σε μία σκηνοθετημέμη ληστεία εις βάρος της, ενώ ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε μόνος του να πάει να καταθέσει στην αστυνομία όταν έμαθε από το διαδίκτυο πως το θύμα ήταν έγκυος.

«Ήμουν εκεί για να την ακινητοποιήσουμε επειδή δέχτηκα την πρότασή του να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς να πάθει τίποτα η κοπέλα. Όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του μου ζήτησε να φύγω. Βγήκα από την πολυκατοικία και περίμενα στο αυτοκίνητο. Τοτε ήρθε και μου είπε ότι τη σκότωσε. Δέχθηκα να μεταφέρουμε τη σορό γιατί φοβήθηκα ότι θα πάθω τα ίδια», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή.

Ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και ότι το μοιραίο βράδυ κοιμόταν. Απαντώντας σχετικά για τα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνουν τις κινήσεις του καρέ – καρέ μετά και πριν την δολοφονία, υποστηρίζει ότι δεν απεικονιζεται ο ίδιος.

«Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο. Δεν πρόκειται να ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Εκείνο το βράδυ ήπια τρία υπνωτικά χάπια και δεν κατάλαβα τίποτα, ξύπνησα την άλλη μέρα το πρωί. Δεν είμαι αυτός που απεικονίζεται στα βίντεο», είπε στην απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής ρώτησε πολλές φορές και στάθηκε στην εγκυμοσύνη της 41χρονης, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι δε συμφωνούσε στην αρχή με την διακοπή κύησης, καθώς εκείνος το ήθελε, αλλά ήταν δική της απόφαση για το τι τελικά θα έκανε.

Σημειώνεται ότι κάμερα ασφαλείας έχει «συλλάβει» και τους δύο να κουβαλούν ένα μια κούτα – τύπου μπαούλο – μέσα στο οποίο εικάζεται ότι βρισκόταν η σορός της άτυχης γυναίκας, η οποία ήταν μητέρα ενός 13χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η σορός της 41χρονης έφερε τραύμα στη δεξιά τραχηλική χώρα, διατομή όλων των αγγείων στη δεξιά πλευρά. Τα χτυπήματα ήταν τρία και έγιναν με κουζινομάχαιρο, προκαλώντας στη Γεωργία ακατάσχετη αιμορραγία, εκ της οποίας προήλθε ο θάνατός της.

Ροή ειδήσεων

Advertisement