Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο για το Πατρινό Καρναβάλι 2024

Published

on

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή με αφορμή το Πατρινό Καρναβάλι 2024 και τις εκδηλώσεις της Ημέρας Έναρξης που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου. 

Τους δυο κεντρικούς ομιλητές πλαισίωσαν η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου, η υπεύθυνη του πληρώματος 17 που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Μαρία Χριστοπούλου, εκ μέρους του Τμήματος των Εθελοντών και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού Νίκος Καλφαγιάννης, η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, η Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Μαρία Αγουρίδη, οι παρουσιαστές της  Τελετής Έναρξης Βάσω Καλοκαιρινού και Αλέξανδρος Μπίστας, εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 οι Έφη Αναλυτή και Νίκος Αναστασόπουλος, ο υπεύθυνος του 13ου Παιχνιδιού Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού Γιάννης Φουτρής, ο υπεύθυνος των παιδικών δράσεων Παύλος Σκούρας και ο επικεφαλής του πατρινού συγκροτήματος Ritmo Loco Street Band που θα συμμετέχει στις πρωινές δράσεις της Ημέρας Έναρξης Άκης Χατζημικές.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Πατρών ανέφερε:

«Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Το Καρναβάλι, είναι διαχρονικά μια γιορτή χαράς και δημιουργίας, μια γιορτή αναγέννησης της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε και φέτος, χωρίς να ξεχνάμε στιγμή ότι οι εκδηλώσεις μας διεξάγονται σε συνθήκες πολέμου, σε ένα πολύ δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Δεν επιτρέπεται να ξεχάσουμε ότι αυτή την ώρα διεξάγεται ένας άδικος πόλεμος, μια σφαγή εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ένας πόλεμος που επεκτείνεται και μας απειλεί. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, επίσης, την επίθεση που γίνεται στο λαϊκό εισόδημα.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση, δεν είναι άσχετη με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Άλλωστε, ανέκαθεν, το Καρναβάλι, μέσω της σάτιρας και της διάθεσης ανατροπής που το χαρακτηρίζουν, μιλάει με έναν άλλο, εναλλακτικό τρόπο, ακριβώς για όσα μας προβληματίζουν, για τα κακώς κείμενα. Βάζει στο στόχαστρο την εξουσία και τη στηλιτεύει, απ΄ την πλευρά του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Και φέτος, θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε. Θα πάρουμε θάρρος για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή, να τη χαιρόμαστε και να αγωνιζόμαστε να τη βελτιώσουμε».

 

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας

 

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή επισήμανε:

«Πρώτον ως γνωστόν η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια του Κοινωνικού Οργανισμού, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Οργανισμού και της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, διεκδίκησαν την εξαίρεση των Νομικών αυτών Προσώπων του Δήμου, από τη διαδικασία των συγχωνεύσεων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, με βάση το Ν. 5056/2023. Την 1η Δεκεμβρίου 2023 κοινοποιήθηκε η Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με βάση την οποία η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας τελικώς εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις και θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της. 

Δεύτερον η Δημοτική Αρχή και η συστηματική δουλειά των εργαζομένων στο χώρο, που στηριζόμενοι στην πρόταση της διεπιστημονικής ομάδας για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, συνέταξαν και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης, φέρνοντας θετικά αποτελέσματα. Η πρόταση με τίτλο: «Κόμβος εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία» εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης με το ποσό των 4.178.882 ευρώ και με φορέα υλοποίησης τον καρναβαλικό οργανισμό (ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας).  Η Δημοτική Αρχή στοχεύει αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ, να παραδώσει στην Πάτρα ένα χώρο γνωριμίας, γνώσης , δημιουργίας, διασκέδασης, πολύπλευρης εμπειρίας με πυρήνα το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Ένα νέο τοπόσημο για την πόλη μας που δεν θα φιλοξενεί μόνο όλο τον χρόνο πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά εκεί θα αναπτυχθούν και προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης που αφορούν τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εκσυγχρονίζεται και το εργαστήριο στο Πετρωτό, έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός και να βελτιωθεί η ποιότητα των καρναβαλικών κατασκευών. Τα πρότυπα και ολοκληρωμένα κέντρα προβολής και μελέτης (Μουσεία) Κ6 Καρναβάλι, Κ7 Καραγκιόζης, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πόλης μας. Επίσης, το μεγάλο θεματικό καρναβαλικό πάρκο που θα αναπτυχθεί στους εξωτερικούς χώρους θα είναι φιλόξενο για τους μικρούς μας φίλους και συγχρόνως θα λειτουργήσει και ως εκθεσιακός χώρος καρναβαλικών κατασκευών.  Για όλο τον χρόνο, τα Παλαιά Σφαγεία γίνονται πολιτιστικό κέντρο – τοπόσημο για τον πατραϊκό λαό, σημείο αναφοράς για τα παιδιά μας, πόλος έλξης για τους επισκέπτες της πόλης.  

Παράλληλα, η υποβολή του φακέλου για την ένταξη του Πατρινού Καρναβαλιού στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και η έγκριση του εμπορικού σήματος του Πατρινού Καρναβαλιού διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για τη μόνιμη και διαρκή προβολή του μεγαλύτερου και μαζικότερου θεσμού της Πάτρας.

Η κρατική υποχρηματοδότηση των Δήμων περιορίζει τη δυνατότητα να μας επιχορηγήσει ο δήμος Πατρέων με ένα μεγάλο ποσό που  θα καλύπτει το πλήθος των αναγκών μας. Για το λόγο αυτό θα απευθυνθούμε στους κρατικούς φορείς (Περιφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού) και θα προωθήσουμε για μία ακόμη χρονιά την πώληση καρναβαλικών αντικειμένων και κατασκευών από το καρναβαλικό περίπτερο και το καρναβαλικό συνεργείο.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συνεργασία μας με την Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  του Δήμου Πατρέων  με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων και διοργάνωσης εκθέσεων και επισκέψεων.  Η Δομή  κατά την φετινή χρονιά θα στοχεύσει υπό την καθοδήγηση των οργάνων της ΚΕΔΗΠ στην διεύρυνση, επέκταση, δικτύωση και προώθηση του θεσμού του Καρναβαλιού και του Θεάτρου Σκιών σε όλη την τοπική κοινωνία, αλλά και στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα αποτελέσει  μέρος του πολιτισμικού και καλλιτεχνικού δικτύου της πόλης της Πάτρας και κατ’ επέκταση της χώρας μέσω του καρναβαλικού θεσμού. Σκοπός της είναι θα είναι η εκπαίδευση, προώθηση και η ανταλλαγή των παραπάνω αξιών με βάση τη συνεχή πολιτισμική διατήρηση, εξέλιξη και αλληλεπίδραση με τους ανάλογους φορείς και φυσικά πρόσωπα».   

 

Η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας 

 

Η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Σοφία Χρυσοπούλου ανέφερε:

«Η σημερινή παρουσία μας σε αυτή την αίθουσα μας γεμίζει χαρά γιατί αποτελεί το σημάδι για μας ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης γιορτής της πόλης μας, μιας γιορτής που σχεδιάζουμε και αγωνιούμε τους προηγούμενους 11 μήνες για να την  προσφέρουμε στην πόλη αλλά και στους επισκέπτες της. 

Φέτος όμως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για δύο επιπλέον λόγους :

Πρώτον γιατί η ΚΕΔΗΠ – επίσημος φορέας διοργάνωσης του  Πατρινού Καρναβαλιού -συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της αφού Κρατικοί φορείς προσφάτως αναγνώρισαν το εξειδικευμένο αντικείμενό της , τη μακρόχρονη  απόδοση του  έργου της και την ευρεία αναγνωσιμότητα του θεσμού που εκπροσωπεί εξαιρώντας την από την κατάργηση που προέβλεπε ο Νόμος.

Δεύτερον χάρις σε αυτή την εξέλιξη συνεχίζουμε την συλλογική δουλειά παράλληλα με την  προετοιμασία των εκδηλώσεων του Π.Κ.  για το σημαντικό έργο  του Υπουργείου  Πολιτισμού ,τη δημιουργία δηλαδή , του Κόμβου Εκπαίδευσης για την Δημιουργική Βιομηχανία και τον Πολιτισμό με έμφαση στον Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη , στο κτιριακό συγκρότημα των Παλαιών Σφαγείων με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής την 31/12/2025.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως  όλους τους συναδέλφους μου στην ΚΕΔΗΠ ,στο Καρναβαλικό Εργαστήριο και στο Δήμο (Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, αυτεπιστασία , πολιτιστικό οργανισμό)  για την εξαιρετική συνεργασία , για την διάθεση των  όλων των ψυχικών και «σωματικών αποθεμάτων» τους (αναλογιζόμενη την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών μας) που φέρνει μερικούς από εμάς εδώ μπροστά σας σήμερα να μιλήσουμε για το φετινό Καρναβάλι  που έχει θέμα:  

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

Το πρόγραμμα λοιπόν του Π.Κ. 2024 σχεδιάστηκε πάνω σε 4 άξονες:

1ος Άξονας –ΠΑΙΔΙ 

Το παιδί στο Καρναβάλι συνδέεται με τις Καρναβαλουπόλεις . Φέτος θα έχουν οργανωμένο εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα με θέατρο, παραστατικές τέχνες, εικαστικά και καραγκιόζη.

Έχουν προγραμματιστεί  λοιπόν  5 περιφερειακές (Νότιο, Ανατολικό, Αρκτικό Διαμέρισμα, Ρίο ,Μεσσάτιδα), 10 στα Παλαιά Σφαγεία, Baby Raly και μια κεντρική Καρναβαλούπολη  στα Ψηλαλώνια. 

Ειδικά στα Παλαιά Σφαγεία θα υποδεχτούμε παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και Παιδιά ΑΜΕΑ όπου μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα περάσουμε το μήνυμα της χαράς και της γιορτής με έναν διαφορετικό τρόπο.

2ος Άξονας –ΓΕΙΤΟΝΙΑ 

Στόχος μας  να αυξηθεί ο αριθμός των « μικρών» παρελάσεων με χρώμα και χαρακτήρα των ανθρώπων της γειτονιάς τους . Έτσι φέτος θα παρουσιάσουμε :

  • Δύο Περιφερειακές παρελάσεις, μια στην  Αγυιά και η άλλη στο Νότιο Διαμέρισμα συνοδεία Μουσικού Άρματος .  
  • Παιχνίδι Κ.Θ. σε γειτονιά της Πόλης
  • Διαδρομές Μουσικού Άρματος  

3ος Άξονας – ΤΕΧΝΗ

Θα  εμπλουτιστεί ο παραδοσιακός και λαϊκός χαρακτήρας του Π.Κ. με καλλιτεχνική  δημιουργία. Συγκεκριμένα: 

Τρεις (3) θεατρικές Παραστάσεις , 25 παραστάσεις θεάτρου Σκιών, θεατρικά δρώμενα , δύο (2) μεγάλες συναυλίες ( η μια εξ αυτών με καλλιτέχνη διεθνούς φήμης), Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς»  , δύο (2) χορευτικές παραστάσεις και μια κινηματογραφική προβολή καθολικά προσβάσιμης ταινίας στα Παλαιά Σφαγεία 

4ος Άξονας – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  

Πολλές δράσεις σχεδιάστηκαν μετά από συνεργασία με  φορείς Πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής προσφοράς,  την  Περιφέρεια  και με την Καρναβαλική Ακαδημία.

Στη συνέχεια η Σοφία Χρυσοπούλου έκανε μια συνοπτική αναφορά των δράσεων που έχει ετοιμάσει η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για την Ημέρα Έναρξης.

 

Η υπεύθυνη του πληρώματος 17 (διοργανωτή του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού)

 

Η υπεύθυνη του πληρώματος 17 που έχει αναλάβει σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας τη διοργάνωση  του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού Μαρία Χριστοπούλου υπογράμμισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το πλήρωμα 17, που συμμετέχει στον ιστορικό παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού από το 1987 υπηρετώντας το Καρναβάλι, η πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ να διοργανώσει το 59ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Όπως είπε, ο Κρυμμένος Θησαυρός είναι διαχρονικό παιχνίδι που περνά από γενιά σε γενιά στα πληρώματα και είναι πολύ σημαντικό ότι στη φετινή διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια και πάλι η διοργάνωση του παιχνιδιού περνά σε ένα πλήρωμα, το οποίο γνωρίζει την ανάγκη και την ισορροπία του παιχνιδιού. Συνεχίζοντας εκδήλωσε τη χαρά της πως ήδη φέτος οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ φτάνοντας τις 120 περίπου. Το φετινό θέμα του παιχνιδιού είναι «Μη μου τους κύκλους τάραττε» και στόχοι είναι η εξωστρέφεια, η συμμετοχή και η συνέχεια. Το παιχνίδι, όπως είπε η Μαρία Χριστοπούλου πρέπει να είναι πολυσυλλεκτικό και να μυήσει όχι μόνο όσους παίζουν αλλά και άλλους τόσους προκαλώντας την είσοδο νέων πληρωμάτων. Όσον αφορά τη συνέχεια, τα ιστορικά αλλά και τα νέα πληρώματα πρέπει να φυλάξουν τη μαγεία. Παράλληλα στον τομέα της εξωστρέφειας, το παιχνίδι πρέπει να φύγει από το μικρό και τοπικό κοινό που παίζει και να ανοιχτεί στην κοινωνία. Τέλος η Μαρία Χριστοπούλου είπε ότι φέτος εγκαινιάζεται μια νέα εφαρμογή με προδιαγραφές της αγοράς που είναι δωρεάν στο google play και στα κινητά τηλέφωνα Android.

 

Eκ μέρους του Τμήματος των Εθελοντών και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού

 

Eκ μέρους του Τμήματος των Εθελοντών και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού, o Νίκος Καλφαγιάννης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει αρχίσει για την καλύτερη οργάνωση και εξέλιξη του τομέα των Εθελεντών στο Πατρινό Καρναβάλι. Όπως είπε οι αιτήσεις συμμετοχής για όσους θέλουν να προσφέρουν ως εθελοντές του θεσμού, θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου. Όσον αφορά στη δραστηριότητα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, είπε πως γίνονται συναντήσεις των μελών και οι οποίες θα ενταθούν ενόψει της προετοιμασίας. «Προτείνουμε νέες δράσεις και καταβάλλουμε προσπάθειες για τη βελτίωση του θεσμού και την πραγματοποίηση πολλών δράσεων στο διάστημα των 2 μηνών που θα διαρκέσει η φετινή καρναβαλική περίοδος.

 

Η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

 

Η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά εξέφρασε την ικανοποίησή της και είπε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για την ίδια που επιλέχτηκε από την κριτική επιτροπή επιλογής της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για τη θέση της Βασίλισσας, ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες. Αυτή η επιλογή, όπως είπε τη φέρνει μετά από αρκετά χρόνια να είναι μέρος του θεσμού.

 

Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού

 

Η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Αγουρίδη όπως είπε «ήδη η καρδιά της χτυπά δυνατά» και θα χαρεί πολύ να νιώσει ότι παρασύρει τον κόσμο. Ανυπομονεί από αύριο που θα περιοδεύσει με το μουσικό άρμα προαναγγέλλοντας την έναρξη της μεγάλης γιορτής, να δει τους Πατρινούς στα μπαλκόνια, στους δρόμους και στις πλατείες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Θα συναντηθούμε στη φετινή καρναβαλική περίοδο σε πολλούς χώρους αφού θα σας δω σε Καρναβαλουπόλεις, σε παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού, σε σχολεία, σε νηπιαγωγεία, μέχρι και στα σπίτια σας θα έρθω! Θα έρθω να μπω στην καρδιά σας!».

 

Οι παρουσιαστές της Τελετής Έναρξης

 

Οι παρουσιαστές της Τελετής Έναρξης Βάσω Καλοκαιρινού και Αλέξανδρος Μπίστας (ερασιτέχνες ηθοποιοί) εκδήλωσαν την χαρά τους για την τιμή που τους έγινε να παρουσιάσουν την Τελετή Έναρξης και να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο από τις 6μμ στην πλατεία Γεωργίου στο πάρτι των djs. «Mε κέφι και χαρά θα γίνουμε κατά κάποιο τρόπο η φωνή της τελετής και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε μια καλλιτεχνική πινελιά και να μεταδώσουμε το καρναβαλικό πνεύμα ώστε να περάσει όσο γίνεται καλύτερα ο κόσμος», είπαν ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το ερχόμενο Σάββατο.

 

Εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής του ΠΚ 2024

 

Εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 η Έφη Αναλυτή τόνισε ότι η Κριτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση των δράσεων του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού και παράλληλα διοργανώνει δράσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα προς τέρψη των πολιτών. Αποκάλυψε ανάμεσα σε αυτές που θα γίνουν ένα ιδιαίτερο καρναβαλικό fashion street show με όμορφα κοστούμια όπου οι συμμετέχοντες θα φωτογραφηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης που θα επιλεγούν. Στόχος της Κριτικής Επιτροπής είναι να πραγματοποιήσει πολλές δράσεις σε δρόμους και πεζόδρομους της Πάτρας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μακράς φετινής καρναβαλικής περιόδου. Δράσεις με τάνγκο, ακορντεόν, κιθαρες, σαξόφωνα που θα κάνουν την πόλη ανήσυχη και φασαριόζα.

Ο Νίκος Αναστασόπουλος (μέλος της Κριτικής και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής) δήλωσε τη χαρά του που θα δει και πάλι όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα που συναντά χάρη στο Καρναβάλι. Και τόνισε ότι μπορεί κάποια πληρώματα να νομίζουν ότι δεν παίρνουν τη σωστή βαθμολογία αλλά η βαθμολογία δεν είναι ενός ανθρώπου αλλά βγαίνει από το σύνολο των μελών της Κριτικής επιτροπής. 

 

Ο υπεύθυνος του 13ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού

 

Ο υπεύθυνος του 12ου Παιχνιδιού του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού Γιάννης Φουτρής  αναφερόμενος στη φετινή διοργάνωση, είπε:

«Ξεκινά το παιχνίδι του 13ου Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού με τίτλο «Το κλείσιμο της Πύλης». Πύλες υπάρχουν πολλές και σε πηγαίνουν όπου θέλουν… και όποτε θέλουν… και σε όποια χρονιά θέλουν… Διαχρονικά άλλες ανοίγουν… άλλες κλείνουν… άλλες πρέπει να τις κλείσουμε εμείς, στο σωστό μέρος την σωστή ώρα, την σωστή στιγμή!!

Ένα πρέκι αναζητά την πύλη του. Έναν ταξίδι προς το άγνωστο, μια ιστορία χωρίς κανείς να γνωρίζει το τέλος της και πως θα εξελιχθεί. Μια λάθος απόφαση και μπορεί να μην φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου.

Το Παιχνίδι θα αρχίσει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 06 Μαρτίου 2024 με συγκεκριμένη θεματολογία και αναδίπλωση ιστορίας. Θα αποτελείται από 5 φάσεις παιχνιδιού και την εύρεση του κρυμμένου θησαυρού.

Μετά από την περσινή επιτυχία, το παιχνίδι του 13ου Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού στελεχώνει ξανά το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και αναμένεται να προσδώσει αύρα ανανέωσης και φρεσκάδα στον θεσμό και πολλές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες.

Ο 13ος Διαδικτυακός Κρυμμένος Θησαυρός του Πατρινού Καρναβαλιού απευθύνεται σε παίχτες Κρυμμένου Θησαυρού τόσο από την Πάτρα όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Φυσικό επακόλουθο της διεξαγωγής του είναι η επέκταση της προβολής του Κρυμμένου Θησαυρού αλλά και του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλα  τα μήκη και τα πλάτη της γης. Λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των δικτύων και μέσω κοινωνικής δικτύωσης, ο διαδικτυακός θησαυρός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» στην εξέλιξη και προώθηση τόσο του παραδοσιακού παιχνιδιού, όσο και γενικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Το παιχνίδι διεξάγεται από την επίσημη ιστοσελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού www.carnivalpatras.gr 

ή από το http://game.carnivalpatras.gr»

 

Ο υπεύθυνος των παιδικών δράσεων

 

Ο υπεύθυνος των παιδικών δράσεων Παύλος Σκούρας ευχήθηκε Καλό Καρναβάλι με ασφάλεια και υπογράμμισε με αφορμή την πραγματοποίηση των φετινών παιδικών καρναβαλικών δράσεων ότι «το Καρναβάλι υπηρετεί το παιδί και όχι το παιδί το Καρναβάλι».

 

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band

 

Ο Άκης Χατζημικές, επικεφαλής του πατρινού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band που θα εμφανιστεί στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας στις πρωινές και μεσημεριανές δράσεις της Ημέρας Έναρξης, καλεί όλους τους Πατρινούς να κατέβουν στο κέντρο και να γιορτάσουν το Πατρινό Καρναβάλι. «Να γίνουμε όλοι μια παρέα και να χορέψουμε και όσοι θέλουν να παίξουν και οι ίδιοι κρουστά», είπε στο κάλεσμά του ο Άκης Χατζημικές.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είπε: «Είδαμε τί δύναμη έχει η πόλη μας! Στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από την πολιτεία, θα κάνουμε μεγάλα πράγματα με λίγα χρήματα». Τέλος η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ως έκπληξη ανακοίνωσε τη συμμετοχή ενός μεγάλου ονόματος από τον χώρο της μουσικής που θα εμφανιστεί στο Πατρινό Καρναβάλι δίνοντας μεγάλη ανοικτή συναυλία, η οποία θα ανοίξει το τελευταίο τριήμερο της κορύφωσης της καρναβαλικής περιόδου. Μετά την περσινή εμφάνιση του Goran Bregovic, φέτος τη σκυτάλη παίρνει ο διεθνούς φήμης Shantel, dj, παραγωγός και μουσικός, γνωστός για τη δουλειά του με Ρομά ορχήστρες χάλκινων πνευστών και την μίξη της παραδοσιακής βαλκανικής μουσικής με ηλεκτρονικά beats.

Ροή ειδήσεων

Advertisement