Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχεται… κανονικός χειμώνας-Στην κατάψυξη από σήμερα τα ορεινά της Αχαΐας, τέλος με τη «μίνι καλοκαίρια» και θερμοκρασία κοντά τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Πάτρα!

Published

on

Ραγδαία μεταβολή με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, έως και 10 βαθμούς στα ορεινά της Αχαΐας αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων να ανακάμπτει και, μετά από προσωρινή αναστολή λειτουργίας ολίγων ημερών, ανακοινώνει επιτέλους ότι ο… κανονικός χειμώνας «αναμένεται να μας δείξει σύντομα τα δόντια του και ανυπομονούμε να αντικρίσουμε ξανά τον Χελμό φορτωμένο με χιόνι!»

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, από σήμερα Σάββατο έως και ξημερώματα αύριο Κυριακή, θα είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Οι βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις πρώτες ώρες σήμερα από τα βορειοδυτικά και στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα χιονοπτώσεις αναμένονται από το πρωί στα ορεινά Μακεδονίας και σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

Τη νύχτα προς Κυριακή χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής

Πελοποννήσου, σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια .

Από τις πρωινές ώρες αύριο πάντως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά της

Κεντρικής και Νότιας ηπειρωτικής χώρας, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο και από το

απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν.

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ αναμένονται στο Αιγαίο μετά το

μεσημέρι ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τόσο λόγω των χιονοπτώσεων και βροχοπτώσεων που αναμένονται όσο και λόγω του παγετού που θα επικρατεί κατά τόπους, συστήνεται στον κόσμο ο ασφαλής σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων σήμερα και αύριο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με ανακοίνωσή του έχει αναστείλει (μέχρι νεοτέρας) τη λειτουργία των αναβατήρων του καθώς δεν υπάρχει επαρκής χιονοκάλυψη για χιονοδρομία.

Σε λειτουργία δίνεται προς το παρόν μόνο ο αναβατήρας Αχιλλέας μόνο για βόλτα από τους επισκέπτες καθώς θα συνεχιστεί κανονικά και η λειτουργία του Σαλέ.

«Σύμφωνα με τις καιρικές προγνώσεις ο χειμώνας είναι μπροστά μας» αναφέρει ενόψει του επερχόμενου χιονιά.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement