Connect with us

Μαγειρική

Μανιταρόσουπα με γραβιέρα και σκορδόψωμο     

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, τη 1 ολόκληρη, τις 2 ψιλοκομμένες

1 πράσο, το άσπρο μέρος, σε κύβους

2 κλαδάκια σέλερι, σε λεπτές φέτες

1 καρότο, σε κυβάκια

500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε λωρίδες

250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε κύβους

1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

4 φέτες λευκό ψωμί

120 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο, όλο το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα αχνίζετε μανιτάρια και σοτάρετε. Προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε τη σούπα για 30΄. Κατόπιν την περνάτε από μπλέντερ να γίνει κρέμα. Ταυτόχρονα φρυγανίζετε τα ψωμάκια. Τα αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο. Κατόπιν τρίβετε πάνω τους τη σκελίδα του σκόρδου κομμένη στη μέση. Σερβίρετε τη σούπα σε ζεστά βαθιά πιάτα, ρίχνετε τη γραβιέρα και συνοδεύετε με τα σκορδόψωμα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement