Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μπαράζ επαφών σε Υπουργεία-Ο Περιφερειάρχης, Ν. Φαρμάκης έθεσε στα κυβερνητικά στελέχη μια σειρά από ζητήματα

Published

on

Μπαράζ επισκέψεων σε υπουργεία για τα ζητήματα της Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης μεταξύ άλλων συναντήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τον υπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει για την αναβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καθώς και για τη νέα πρόσκληση για την περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με δεδομένο ότι η Περιφέρεια δέσμευσε από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ 2021-2027) πιστώσεις ύψους 18 εκ. ευρώ για τις δομές υγείας. Παράλληλα, υπογράμμισε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, καθώς και τη μεγάλη σημασία που έχει για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, η ενίσχυση των αποκεντρωμένων πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας.
Επίσης, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την υφυπουργό, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητήθηκε το σχέδιο «Απόλλων», το οποίο θα αποτελέσει την ενεργειακή λύση των ΟΤΑ, των ΤΟΕΒ και των ευάλωτων πολιτών.
Αντίστοιχα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συζήτηση με τον υπουργό
Λευτέρη Αυγενάκη, αναδείχτηκαν οι προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, οι καλές επιδόσεις της Περιφέρειας για την απορρόφηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Εξ άλλου ο Περιφερειάρχης μετέφερε στον Υπουργό τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας, μετά τις συναντήσεις που είχε η Περιφερειακή Αρχή με εκπροσώπους τους.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης είχε επαφές και στο Υπουργείο Υποδομών.
«Ολοκληρώσαμε έναν πρώτο κύκλο επαφών με υπουργεία για σημαντικά θέματα, «τρέχοντας» πάντοτε για να σηκώσουμε τη Δυτική Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά, το συντομότερο δυνατό. Συνεχίζουμε», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement