Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Ενδιαφέρον και από Βαγενά, κινητοποιείται το Αίγιο με τον νέο επικεφαλής

Published

on

Έξι αναμένεται να είναι σύντομα οι παρατάξεις που σχεδιάζουν να βρεθούν στην αφετηρία για την προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας στις εκλογές που θα γίνουν στα τέλη του έτους.

Τη δική του κίνηση ως νέος επικεφαλής της «Ενωτικής Παρέμβασης» ετοιμάζεται να κάνει ο 51χρονος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου (ΟΕΕΣΠ) και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Γιώργος Βαγενάς. Ο Γιώργος Βαγενάς αναμένεται να αναπληρώσει ως επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης τον Γιώργο Ρώρο ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει και από την ενεργό επιμελητηριακή δράση…

Η ανασυγκρότηση της «Ενωτικής Παρέμβασης» αναμένεται να γίνει μέσα από συλλογικές διαδικασίες και συζητήσεις που προσδιορίζονται μέσα στον επόμενο μήνα.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται και η αντικατάσταση από την ηγεσία της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης (Π.Α.Ε.Κ.) του Αρίστου Τηλιγάδη. Ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου οδεύει προς συνταξιοδότηση αλλά δεν αφήνει κενό στην ηγεσία καθώς στην ΠΕΑΚ τίθεται πλέον επικεφαλής ο 49χρονος επιχειρηματίας Κώστας Δεληγιάννη. Ο κ. Δεληγιάννης έχει μπει από νεαρή ηλικία στα επιμελητηριακά και ήδη διαθέτει 12 εμπειρία ως Επιμελητηριακός Σύμβουλος δίπλα στον Αρίστο Τηλιγάδη.

Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του 2023 την απόφασή του να διεκδικήσει την επανεκλογή στην προεδρία του Επιμελητηρίου έχει ανακοινώνει ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας με την παράταξή του «Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία». Ο κ. Μαρλαέκας συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας στα Επιμελητηριακά. Μετά από δύο συνεχόμενες θητείες στην προεδρία, θέλει να παραμείνει στην ενεργό επιμελητηριακή δράση.

Ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου που εκλεγεί για μια δεύτερη θητεία την περίοδο 2017-2019. Λόγω των τριών συνεχών αναβολών στις εκλογές -από το 2020 έως και πρόσφατα, με αφορμή την πανδημία αλλά και λόγω του «συγχρωτισμού» με τις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, την περυσινή χρονιά παρέτεινε, μαζί με τους άλλους προέδρους των Επιμελητηρίων, τη θητεία του για μία επιπλέον τριετία.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η κίνηση του εκδότη και επιχειρηματία Θεόδωρου Λουλούδη με την νεοσύστατη παράταξη «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής».

Νέα υποψηφιότητά του για το Επιμελητήριο ανακοίνωσε και ο πρόεδρος εδώ και 2,5 έτη της ΔΕΕΠ Αχαΐας της ΝΔ Αντώνης Κουνάβης, επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για Όλους».

Σε εκκρεμότητα είναι και η επιλογή ενός ακόμη επικεφαλής επιμελητηριακής παράταξης, της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΚΚΕ). Μετά την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας και τη Συντεχνία Αρτοποιών, από την παράταξη αποχωρεί ο δραστήριος Πατρινός αρτοποιός Κώστας Τηλιγάδης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement