Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή

Published

on

Ένας αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στο Μεσολόγγι την 1η Φλεβάρη γιατί ξέθαψε σημαντικά αρχαία στα Λυόμενα –  περιοχή που έκοβε τις βόλτες του πριν και την ημέρα της δολοφονίας ο κατηγορούμενος κρεοπώλης.

Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή Μεσολόγγι: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα που «οργώνει» την «χρυσή» περιοχή

Ο συλληφθείς φέρεται μάλιστα να ανήκει και στην παρέα των κυνηγών.

Παράλληλα νέα πρόσωπα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας που ερευνά την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, με φερόμενο ως δράστη τον κρεοπώλη. Πιστεύεται ότι η μαρτυρία τους θα καλύψει κάποια κενά στην υπόθεση. Το Τούνελ βρήκε τους δυο από τους μάρτυρες και μίλησε μαζί τους.

Η εκπομπή συνεχίζοντας την βαθιά έρευνα για τις παράνομες δραστηριότητες που αφορούν σε κυνήγι χαμένων θησαυρών στο Μεσολόγγι, παρουσίασε  νέα στοιχεία για ένα ακόμη κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που έκανε χρυσές δουλειές στην περιοχή.

Από την δημοσιογραφική έρευνα του «Τούνελ» προέκυψαν μαρτυρίες και στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, για δύο πρόσωπα με ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που έρχονται ξανά στο προσκήνιο. Το ένα από το Αγρίνιο και το άλλο από το Αιτωλικό.

Εξετάζεται αν πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν επαφή με το θύμα αλλά και να έψαχναν μαζί με ειδικά μηχανήματα για κάτι πολύτιμο στην περιοχή του Μεσολογγίου, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του ο φερόμενος ως δράστης.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε πως τα πρόσωπα αυτά είναι από Αιτωλικό και Αγρίνιο.


ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 

Η αστυνομία ελέγχει στην υπόθεση του Μπάμπη τα σενάρια που ακούγονται περί θησαυρού ή αρχαιοκαπηλίας χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει έως τώρα ικανά στοιχεία που να επηρεάζουν την υπόθεση ως προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.

Τα πρώτα στοιχεία από την εξέταση του γενετικού υλικού στα ρούχα φερόμενου ως δράστη και θύματος δεν έδωσαν κάτι αξιοποιήσιμο. Τα συμπεράσματα στα οποία φαίνεται να καταλήγει η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για το σκηνικό της δολοφονίας είναι τα εξής:

 Δεν υπήρξε πάλη ή σωματική επαφή
Δεν μετακινήθηκε η σωρός
Ότι έγινε, έγινε εκεί και από έναν δράστη

ΓΡΙΦΟΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών  εργαστήριων παραμένει το κινητό  τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης με την προσδοκία να δώσει χρήσιμα στοιχεία, όπως άγνωστες επικοινωνίες και το περιεχόμενο των σβησμένων μηνυμάτων του .

Ο κλώνος του τηλεφώνου του άτυχου Μπάμπη που δημιουργήθηκε από την ομάδα ηλεκτρονικών πειστηρίων  έδωσε στοιχεία, όχι όμως αυτά που αφορούν στις κρυπτογραφημένες εφαρμογές όπως το VIBER ή το Whats up κάτι που αποκάλυψε το «Τούνελ».

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του Μπάμπη συνεχίζονται με την συνδρομή της ομάδας ανίχνευσης και εντοπισμού ΑNUBIS K9 που διορίστηκαν εκ νέου από την ανακρίτρια καθώς  διαθέτουν ειδικό σύγχρονο εξοπλισμό.

ΞΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΡΕΟΠΩΛΗ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Πρόσωπο με πρόσωπο με την ανακρίτρια θα βρεθεί και πάλι ο 50χρονος κατηγορούμενος ο οποίος δεν έχει εξεταστεί μετά την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη Κούτσικου ούτε έχει ερωτηθεί για τον εντοπισμό της  καθώς συνέβη αφού η  απολογία του είχε ολοκληρωθεί.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει σειρά αιτημάτων στην ανακρίτρια  ζητώντας μεταξύ άλλων να κληθούν για κατάθεση 5 πρόσωπα. Ένα συγγενικό ζευγάρι του κρεοπώλη στο τραπεζικό λογαριασμού του οποίου κατέληξαν χρήματα του άτυχου Μπάμπη .Η σύζυγος ενός φίλου του φερόμενου ως δράστη.  Ένας ιδιοκτήτη χοιροτροφικής μονάδας στο Αγρίνιο που φέρεται να έλαβε μέσω του Κρεοπώλη χρήματα του θύματος  αλλά και ένα πρόσωπο στο οποίο ανήκει η κυριότητα του τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ του φονικού.

«Δεν είχα συναλλαγές με τον κατηγορούμενο»

Η εκπομπή επικοινώνησε με τον χοιροτρόφο που φέρεται πως ο κρεοπώλης του χρωστούσε χρήματα για το εμπόρευμα που αγόραζε από εκείνον.

Ο χοιροτρόφος αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο και λέει ότι δεν τον ήξερε ούτε καν φατσικά.

«Εμένα η μονάδα μου είναι μικρή και πουλάω μόνο λιανικής. Τώρα αν είχε έρθει ποτέ και πήρε ζωντανά ζώα, χρόνια πριν, δεν το ξέρω. Αυτά μπορούν να τα βρουν με τα τιμολόγια που αγόραζε τα χοιρινά του…»

Η εκπομπή εντόπισε και τον άνθρωπο στον οποίο είχε μεταβιβάσει ο κατηγορούμενος τον αριθμό του τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε.

«ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ»

Αναφέρει πως γνώριζε και τον Μπάμπη και τον κρεοπώλη καθώς πήγαιναν μαζί για κυνήγι αλλά δεν έκαναν παρέα.

«Εγώ είμαι σε θέση να δανείσω αυτούς και όχι αυτοί σε μένα. Άκουσα μάλιστα πως κάποιοι λένε ότι ο κρεοπώλης κερνούσε στις παρέες. Δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό οι φίλοι του. Αυτό που ξέρω είναι πως ήταν άφραγκος.»

Όσον αφορά το κινητό που χρησιμοποιούσε ο κρεοπώλης, είπε ότι το ανήκει σε εκείνον δεν σημαίνει τίποτα.

«Ήταν δικός του ο αριθμός, αυτός το είχε αυτός το χρησιμοποιούσε. Απλά το γύρισα στο όνομά μου το 2012, για να πληρώνει πιο λίγα. Και από την αστυνομία μου είπαν «εσύ δεν έχεις κανένα πρόβλημα…» και ούτε με κάλεσαν για κατάθεση.», καταλήγει.

«Θα σε θάψω χωρίς παπά»

Ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται πως παραμιλούσε συχνά στον ύπνο του.  Τον άκουσε ο μάρτυρας και συγκρατούμενος του στο κρατητήριο να λέει: «Τι έκανες ρε μαλάκα»

Δέκα ημέρες πριν την δολοφονία τον άκουσε να παραμιλά στον ύπνο του και ο φίλος του θύματος που τον γνώρισε με τον κατηγορούμενο. Κατάθεσε για το περιστατικό τα εξής :

«Κάποια στιγμή στο σπίτι μου, δέκα ημέρες πριν την εξαφάνιση του Μπάμπη, στον ύπνο του ο κρεοπώλης είπε “θα σε θάψω χωρίς παπά”. Το άκουσα και εγώ και ο πατέρας μου. Την ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, ο κρεοπώλης ήταν ψύχραιμος και ψυχρός και επειδή τον ξέρω αρκετά χρόνια μου έκανε εντύπωση η στάση του»

Τα ερωτήματα που προκύπτουν  από τη στάση που κρατά ο κατηγορούμενος ενισχύουν τα σενάρια πως κάτι φοβάται και κρατά το στόμα του κλειστό…

Ροή ειδήσεων

Advertisement