Connect with us

Μαγειρική

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα, κόλιανδρο και τσίλι          

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

700γρ. κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε κομμάτια

1 πιπεριά τσίλι κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 καρότο καθαρισμένο, σε κομμάτια

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 κουτ. γλυκού σποράκια κόλιανδρου κοπανισμένα

2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένο ελαφρά στο γουδί

λίγο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου καυτό

1/3 φλιτζανιού ξυνόχοντρο ή τραχανά

75γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη

λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, τον κόλιανδρο και το σκόρδο. Σοτάρετε τα υλικά για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα και το καρότο. Σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό των λαχανικών κι αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά κι αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ελέγχετε με ένα πιρούνι αν έχουν μαγειρευτεί αρκετά και πολτοποιείτε τη σούπα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ με δόσεις. Προσθέτετε τον ξυνόχοντρο και βράζετε για λίγο ακόμη μέχρι να μαγειρευτεί. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στη σούπα. Τότε προσθέτετε το βούτυρο και αλατοπιπερώνετε ανάλογα τη γεύση σας. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε τέσσερα βαθιά πιάτα σκορπίζοντας από πάνω την τριμμένη γραβιέρα μαζί με λίγη πάπρικα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement