Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαρίσιο καρέ με γλάσο δαμάσκηνου σε μπέικον       

Published

on

 

 

Υλικά (για 8 άτομα)

3 κιλά μοσχαρίσιο καρέ, σε ενιαίο κομμάτι, με γαλλική κοπή

200 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο

150 ml κόκκινο ξηρό κρασί

90 ml ελαιόλαδο

10 κεδροκούκουτσα, σπασμένα στο γουδί

200-250 γρ. φέτες μπέικον

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C. Σε μικρό σκεύος ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τη μαρμελάδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και τα κεδροκούκουτσα, ανακατεύοντας να γίνει ημίρρευστο γλάσο. Αποσύρετε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε καλά το καρέ και το βάζετε σε βαθύ ταψί να το χωρά σχεδόν ακριβώς. Το αλείφετε με όλο το γλάσο κα όσο περισσέψει το ρίχνετε στο ταψί. Τυλίγετε το καρέ με τις φέτες μπέικον, με τις άκρες κάθε φέτας να βρίσκονται στην κάτω πλευρά του (μην τυλίξετε τα γυμνά κόκαλα). Για να μείνουν οι φέτες σταθερές, κάνετε δεσίματα με σπάγκο μαγειρικής. Φουρνίζετε και ψήνετε για 30 λεπτά, αλείφοντας το καρέ κάθε 7 λεπτά με τα υγρά στο ταψί. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνετε για άλλα 40 λεπτά (μέτρια ψημένο) ή για 60 λεπτά (καλοψημένο). Ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά κόβετε και αφαιρείτε τους σπάγκους. Αν το μπέικον έχει ξεραθεί, το αφαιρείτε και αυτό (η χρησιμότητά του ήταν για να προστατέψει το καρέ και να του χαρίσει τη νοστιμιά του). Τυλίγετε το καρέ με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για να παραμείνει ζεστό και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά, πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, βάζετε στο ταψί γύρω από το καρέ 1 κιλό μικρές πατατούλες, με τη φλούδα τους, πολύ καλά πλυμένες, μαζί με 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο οριζόντια στη μέση. Θα ψηθούν και θα ροδίσουν μαζί με το κρέας και θα αποτελούν το συνοδευτικό του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement