Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεορτάζουν Ναυπάκτιοι και Ηπειρώτες

Published

on

Οι δύο ιστορικοί και πολυπληθείς Σύλλογοι, ο Σύνδεσμος των εν Πάτραις Ναυπακτίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, συνεορτάζουν τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη του Ναυπακτιακού Συνδέσμου, αλλά και πολιούχου – προστάτη της Πρέβεζας.

Οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ναυπακτιακού Συνδέσμου, στα Ζαρουχλέικα Πατρών (Ανθείας 122-126).
Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
-Σήμερα Παρασκευή (ώρα 17:30): Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
-Αύριο Σάββατο (07:00 π.μ.): Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και ώρα 17:30: Απόδοση εορτής, περιφορά εικόνας.
«Καλούμε τους Ναυπάκτιους, Ηπειρώτες και τους φίλους των συλλόγων μας, να συμμετάσχουν στον λαμπρό θρησκευτικό εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους», αναφέρουν οι Πρόεδροι των δυο Συλλόγων, Ιωάννης Σιτίστας (Ναυπακτιακός) και Αλέξανδρος Χάιδας (Πανηπειρωτικός).
TO ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Πανηγυρίζει από σήμερα ο Ιερός Ναός των Αγίων Ενδόξων Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Θεραπόντων των Θαυματουργών στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός μέγας εσπερινός μετά θείου κηρύγματος υπό του πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέου Γεωργακόπουλου, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία υπό του πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Θωμά. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 5:30 το απόγευμα με ιερά παράκληση προς τον Άγιο Χαράλαμπο προς θεραπείαν ψυχής και σώματος των νοσηλευομένων, των εργαζομένων και των ευλαβών προσκυνητών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο στην Άνω Πόλη.
-Επίσης, στην Πάτρα γιορτάζει με εκκλησιαστική λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων ο οποίος μετά από την κατάρρευσή του από τον σεισμό του 2008 ανεγέρθη εκ βάθρων και κοσμεί την περιοχή χαρίζοντας δύναμη και ευλογία.
ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
Λαμπρός θα είναι και ο φετινός εορτασμός του πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους. Στις αυριανές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και οι Επίσκοποι Ανδρούσης, Κωνστάντιος και Μπουκόμπας, Χρυσόστομος.
Ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής στις στις 6.30 το απόγευμα, ενώ αύριο το πρωί θα τελεστεί όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία και στις 11 π.μ. θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Θαυματουργής εικόνας του Αγ. Χαραλάμπους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement