Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κρατούν ζωντανό τον τόπο τους!- Μια όμορφη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γουμένισσας

Ο εφημέριος του Ναού π. Αριστείδης βρίσκεται στο πλευρό της νέας γενιάς

Published

on

Η αγάπη για το χωριό τους και τους ανθρώπους του αλλά και το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα» ώθησε μέλη και φίλους την περασμένη Κυριακή στη γραφική Γουμένισσα Καλαβρύτων.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσκληση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο καφενείο της Ελένης, που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Οι κάτοικοι και φίλοι του Συλλόγου συμμετείχαν στην πρωινή θεία λειτουργία και στην αρτοκλασία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου υπέρ υγείας και βοήθειας όλων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ακολούθως, ο εφημέριος π. Αριστείδης Πριονάς ευλόγησε την πίτα και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου γιατί η προσευχή και η πίστη συνοδεύει όλες τις δραστηριότητες του αλλά και τους κατοίκους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου δίνοντας ώθηση στη νέα γενιά να τους ακολουθήσει.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας Δημήτρης Χάψας ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε όλους και δήλωσε πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος να προωθεί δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων των απανταχού Γουμενιτσάνων. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννης Θεοδοσίου εκτός από ευχές για το 2024 υπογράμμισε πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει τη δράση του με οδηγό την αγάπη για τον τόπο τους.

Ευχές για τη νέα χρονιά έδωσε ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Τάκης Βαρβιτσιώτης δηλώνοντας πως η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται για να κρατήσει ζωντανά τα χωριά. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας, προσφέρθηκε μεζές και κρασί σε όλους, ενώ οι παρευρισκόμενοι στήριξαν τον Σύλλογο αγοράζοντας το ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement