Connect with us

Αθλητισμός

Η Πάτρα κινδυνεύει να χάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου K18

Published

on

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ

Στον αέρα βρίσκεται η διεκδίκηση της ανάληψης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου K18 ανδρών- γυναικών στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, καθώς οι φορείς γυρίζουν την πλάτη στη μεγάλη διοργάνωση η οποία φέρνει στην Πάτρα περισσότερα από 2.700 άτομα (αθλητές, προπονητές, συνοδοί γονείς).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος «αιμοδότης» της διοργάνωσης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία πέρυσι χρηματοδότησε το Πρωτάθλημα με 15.000 ευρώ. Φέτος υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα, ωστόσο, η Περιφέρεια ενέκρινε μόλις το ποσό των 2.400 ευρώ. Δυστυχώς, η έλλειψη χρηματοδότησης και οικονομικής υποστήριξης εκ μέρους των φορέων μπλοκάρει τη διεκδίκηση, αφού οι υπεύθυνοι θα αναγκαστούν να αποσύρουν την υποψηφιότητα της πόλης με τις Σέρρες και τον Βόλο να …καιροφυλακτούν.

Αν δεν εξασφαλιστούν τα χρήματα η πόλη, η οποία διαθέτει όλες τις αθλητικές κι όχι μόνο υποδομές, θα χάσει μία σημαντική διοργάνωση η οποία πέρυσι προσέλκυσε 2.698 άτομα (1.295 αθλητές, 750 προπονητές και συνοδούς, 600 γονείς και κηδεμόνες) από 237 συλλόγους πανελλαδικά, που για τρεις μέρες εκτιμάται πως με τις διανυκτερεύσεις και τα γεύματα στις επιχειρήσεις εστίασης άφησαν περίπου 400.000 ευρώ στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, σε περίπτωση που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανωθεί σε άλλη πόλη, θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα και τα 20 ενεργά σωματεία στίβου της περιοχής μας, τα οποία θα αναγκαστούν να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσό για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

Να σημειωθεί πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία αναμένεται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις ακόμη και σήμερα, γι’ αυτό και ελπίζουμε οι φορείς της Πάτρας να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά αποτρέποντας τη σημαντική αυτή απώλεια για την πόλη.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement