Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έτοιμος ο… στίβος-Τέσσερα αναμένεται να είναι τα σχήματα που θα διεκδικήσουν τη δημαρχία στα Καλάβρυτα

Published

on

Το σκηνικό, όπως είχε διαμορφωθεί στις αρχές του 2023, παρέπεμπε σε μια αναμέτρηση του νυν δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου με τον «άγνωστο χ».

Παρά το γεγονός ότι διαβουλεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, καμία προσπάθεια συγκρότησης ενός αξιόμαχου συνδυασμού από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν είχε ευοδωθεί προ τουλάχιστο των βουλευτικών εκλογών της 21/5/2023.
Τα δεδομένα ήταν γνωστά εδώ και ένα 1,5 χρόνο:
@ Πρώτα απ όλα ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς… κρέμασε τα παπούτσια του δηλώνοντας ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο κ.Λαζουράς ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αφήσει το σύνολο του συνδυασμού του ελεύθερο, άνευ κάποιας δέσμευσης.
@ Την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στα Καλάβρυτα έχει ανακοινώσει επίσημα στα μέλη της παράταξής του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σπύρος Θεοχάρης. Ο κ.Θεοχάρης έχει ανταποκριθεί εδώ και καιρό σε διάφορες προσκλήσεις για την συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, θέτοντας όμως τις δικές του προδιαγραφές σε σχέση με την συγκρότηση ενός μετώπου το οποίο δεν θα έχει απλά την… αποστολή να βρεθεί μονομερώς και αποκλειστικά απέναντι στον Θανάση Παπαδόπουλο.
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Σε αυτή τη φάση στα Καλάβρυτα φαίνεται ότι ο Θανάσης Παπαδόπουλος μπορεί να άργησε αλλά σίγουρα θα βρεθεί απέναντι σε δύο – τρεις τουλάχιστον αντιπάλους υποψηφίους δημάρχους.
Πρώτα απ όλα σύντομα θα ανακοινωθεί η ανανέωση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης η οποία διαθέτει σήμερα μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο των Καλαβρύτων με τον Σταμάτη Ανδριόπουλο.
Εκτός από τον νυν δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Ανδριόπουλο, στη μάχη ανακοίνωσε και επίσημα ότι μπαίνει ο επιχειρηματίας Αβραάμ Ανδριόπουλος. Ο Αβραάμ Ανδριόπουλος ο οποίος γεννήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους στις Σειρών Καλαβρύτων, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στο χώρο του κρέατος και των τροφίμων. Θα είναι επικεφαλής κίνησης αυτοδιοικητικών η οποία κυοφορείται εδώ και καιρό με στόχο να διεκδικηθεί η δημαρχία από τον Θανάση Παπαδόπουλο.
«Ο Δήμος μας χρειάζεται συστηματική δουλειά, επεξεργασμένο σχέδιο και προτάσεις, μα πάνω απ‘ όλα, χρειάζεται ανθρώπους με όραμα, αντίληψη, εμπειρία, γνώση και διεκδικητικότητα για να αντιμετωπίσουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο Δήμος Καλαβρύτων» αναφέρει στην δήλωση υποψηφιότητας με την οποία ζητά τη στήριξη των συμπολιτών του, ενόψει της μεγάλης αυτοδιοικητικής μάχης της Κυριακής 8/10/2023.
Ο τρίτος αντίπαλος του κ. Παπαδόπουλου αναμένεται να είναι ο δημοτικός σύμβουλος και πρ. βοηθός δημάρχου Νικόλαος Μαγκαφάς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της φιλοξενίας στα Καλάβρυτα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
Αρκετές συζητήσεις έχουν γίνει τελευταία και για ψηφοδέλτιο με… έδρα την Κλειτορία. Η πρώτη κίνηση έγινε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κλειτορίας Γιώργου Παπακαννέλου στην οποία ανταποκρίθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοντογιάννης (και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων) Βασιλική Παπουτσή, Βασίλειος Καρράς, το μέλος της Τ.Κ. Κλειτορίας Γιώργος Μηλιτσόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Ο. της ΝΔ Καλαβρύτων Νικόλαος Τσάμης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε, η αδυναμία της Δημοτικής αρχής να διαθέσει όλα εκείνα τα απαραίτητα κονδύλια από τον προϋπολογισμό τα οποία ούτως ή αλλιώς δικαιούται η Κλειτορία, προκειμένου να προχωρήσουν έργα υποδομής που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των πολιτών στη δημοτική ενότητα. Το ανεξάρτητο σχήμα μπορεί να… κολλήσει όμως στην η ανακοίνωση της Απογραφής (2021)! Η μείωση του ενεργού πληθυσμού στις Δ.Ε. Κλειτορίας και Αροανίας ψαλιδίζει κατά τέσσερις τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και… συνακόλουθα, τις φιλοδοξίες όσων επιθυμούν το «αντίπαλο δέος» στον Θανάση Παπαδόπουλο να έχει την έδρα στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement