Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγορεύει σήμερα ο Κούγιας στην δίκη Πισπιρίγκου – Εν αναμονή της ετυμηγορίας

Published

on

Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο Αλέξης Κούγιας αγορεύει σε μία υπόθεση έρωτα που κατέληξε σε εφιάλτη και τραγωδία για το ζευγάρι Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου με τους φόνους (κατά το κατηγορητήριο) και των τριών κοριτσιών τους. Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση για την υπόθεση που «πάγωσε» το Πανελλήνιο. Την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την ίδια τη μητέρα της. Μετά την αγόρευση – καταπέλτη της Εισαγγελέως και τις ύβρεις που ακούστηκαν στο τέλος από την πλευρά της κατηγορούμενης, η δίκη έχει μπει στην τελική ευθεία με τον Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο της κατηγορούμενης, να αγορεύει σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά η μητέρα θα ακούσει την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Αν είναι ένοχη ή αθώα για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Εκείνη επιμένει από την πρώτη στιγμή: Δεν δολοφόνησα το παιδί μου και κανένα παιδί (μια και σε λίγες ημέρες ξεκινά η δεύτερη δίκη της). Η εισαγγελική πρόταση ήταν καταπέλτης. Μία πρόταση που κράτησε 12 ολόκληρες ώρες προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κατηγορούμενης όταν άκουσε τη φράση από την Εισαγγελέα «Η Τζωρτζίνα είχε μία ατυχία στη μικρή σε διάρκεια ζωή της: Να έχει την κατηγορούμενη, μητέρα»! Η κατηγορούμενη σηκώθηκε από τη θέση της, αποχώρησε εκνευρισμένη και βρίζοντας από το δικαστήριο, με τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει εντός δικαστηρίου, λίγες ημέρες μετά, ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα για τα όσα είπε η Εισαγγελική λειτουργός. Στην επόμενη συνεδρίαση, η Πισπιρίγκου, δεν εμφανίστηκε για ιατρικούς λόγους και έτσι δεν άκουσε τα όσα είπαν στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος υποστηρίζει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της σύλληψής της, την κατηγορία εναντίον της.

 

Να θυμίσουμε ότι ενώ η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών, με την οποία ο Μάνος Δασκαλάκης και η κατηγορούμενη μητέρα είναι και επισήμως χωρισμένοι, έντεκα χρόνια μετά τον πολιτικό τους γάμο.

Την πρώτη αγωγή για διαζύγιο την είχε καταθέσει ο πατέρας των τριών κοριτσιών τον Δεκέμβριο του 2022 και ακολούθησε αγωγή και από τη μητέρα. Στο σκεπτικό της έκδοσης του διαζυγίου αναφέρεται:

«Αμέσως μετά τον τελευταίο θάνατο του τέκνου των διαδίκων, ήτοι της Γεωργίας, ξεκίνησε η ποινική διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος των τέκνων. Η διερεύνηση αυτή οδήγησε στο να ασκηθεί κατά της εναγόμενης ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τα τρία τέκνα. Σχηματίστηκαν δε προς τούτο δύο ξεχωριστές ποινικές δικογραφίες, μία για το θάνατο της Γεωργίας και μία για το θάνατο των δύο άλλων τέκνων. Ήδη και οι δύο αυτές ποινικές δικογραφίες έχουν οδηγηθεί προς εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, ενώ σε αμφότερες από αυτές ο ενάγων παραστάθηκε προς υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς όπως ανέφερε και ο μάρτυράς του είναι πεπεισμένος ότι είναι βάσιμες οι κατηγορίες σε βάρος της συζύγου του. Η πεποίθησή του αυτή έχει οδηγήσει στο να έχουν κλονισθεί τόσο ισχυρά οι σχέσεις των διαδίκων, ώστε βάσιμα η εξακολούθηση της έγγαμης σχέσης να είναι αφόρητη για τον ενάγοντα»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement