Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο έρωτας δίνει φτερά στην αγορά

Την τιμητική τους έχουν σήμερα, γιορτή των ερωτευμένων, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα με είδη δώρων αλλά και η εστίαση

 

Published

on

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Μέρα των… ερωτευμένων η σημερινή και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τιμητική τους έχουν τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα κοσμηματοπωλεία, τα καταστήματα με είδη δώρων και φυσικά τα εστιατόρια και οι χώροι εστίασης.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου και να δώσουν μια ξεχωριστή νότα στην μέρα ευελπιστώντας πως η δύναμη της αγάπης θα τους αποζημιώσει…

Κόκκινα τριαντάφυλλα, τούρτες σε σχήμα καρδιάς και άλλα πολλά γλυκίσματα στο χρώμα της αγάπης, δωράκια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια κυριαρχούν παντού.

Ήδη, οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν φορέσει τα γιορτινά τους για να τιμήσουν τον ξενόφερτο Άγιο Βαλεντίνο και όλοι περιμένουν ο έρωτας να δώσει φτερά στην τοπική οικονομία.

Οι ανθοπώλες δουλεύουν πυρετωδώς για να φτιάξουν συνθέσεις ελκυστικές που έχουν ήδη λάβει ως προπαραγγελία, οι περισσότερες φυσικά σε κόκκινους τόνους και σχήματα από καρδιές, ενώ είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών που θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή να ετοιμάσουν μια σύνθεση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι τα τριαντάφυλλα, από ένα απλό λουλούδι μέχρι μικρότερες ή μεγαλύτερες συνθέσεις που είναι προσαρμοσμένες στο πνεύμα της σημερινής μέρας, όπως αναφέρουν στη «Γ» ανθοπώλες της Πάτρας.

Επίσης και τα ζαχαροπλαστεία έχουν ετοιμάσει μεγάλη ποικιλία σε τούρτες και σε γλυκίσματα σε σχήμα καρδιάς για να τις γευτούν οι ερωτευμένοι.

Τα κοσμηματοπωλεία προσφέρουν αρκετές επιλογές για αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα δώρο στις αγαπημένες τους, όπως επίσης και τα καταστήματα με είδη δώρων που έχουν γεμίσει από καρδούλες, αρκουδάκια και άλλα συμβολικά δωράκια ως ένδειξη αγάπης.

Φυσικά, ένα δείπνο για δύο είναι ο καλύτερος επίλογος της μέρας αυτής και ήδη αρκετά κοσμικά κέντρα της πόλης και εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τα ερωτευμένα ζευγάρια.

 

Α. Τζιβράς: «Οι παραγγελίες μας είναι αυξημένες»

O ιδιοκτήτης τoυ ανθοπωλείου «Ανεμώνη Bouquet» επί της οδού Μαιζώνος 61-63, Αλέξανδρος Τζιβράς επισημαίνει στη «Γ» πως οι παραγγελίες είναι αυξημένες για να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών για τη σημερινή μέρα.

«Η 14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η γιορτή των ερωτευμένων και έχουμε προνοήσει να έχουμε μια μεγάλη ποικιλία με άνθινες συνθέσεις και ιδιαίτερες κατασκευές, πρωτότυπες ιδέες στο πνεύμα της ημέρας. Κυρίαρχος στις προτιμήσεις των καταναλωτών είναι το τριαντάφυλλο σε κόκκινο χρώμα καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γιορτή της αγάπης και του έρωτα», αναφέρει στη «Γ» ο κ. Τζιβράς. Και προσθέτει πως «η σημερινή γιορτή δίνει μια διαφορετική νότα στην πόλη και ενισχύει τον κλάδο μας που λόγω των οικονομικών δυσκολιών μετρά απώλειες εφόσον τα λουλούδια τείνουν να καταστούν είδος πολυτελείας. Εμείς, από την πλευρά μας προσφέρουμε πολλές επιλογές για όλους όσοι θέλουν να γιορτάσουν την ημέρα των ερωτευμένων, που ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να αγοράσουν από ένα απλό τριαντάφυλλο μέχρι ιδιαίτερες κατασκευές και πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν ξεχωριστή την ημέρα αυτή».

 

Από τα ζαχαροπλαστεία «Εντελβάις»:«Γλυκές προτάσεις για την αγάπη και τον έρωτα»

Υπέροχα γλυκίσματα, τούρτες σε σχήμα καρδιάς και σε όλες τις γεύσεις, σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και άλλα μοναδικά Valentine Boxes και υπέροχα δώρα προσφέρουν τα ζαχαροπλαστεία «Εντελβάις».

Ο Γιάννης Μιχαλόπουλος, εκ των ιδιοκτητών της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής και παγωτού «Εντελβάις» που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, τονίζει πως «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμούμε την γιορτή των ερωτευμένων προσφέροντας στους πελάτες μας πολλές εναλλακτικές προτάσεις για να δείξουν το ενδιαφέρον και στους αγαπημένους τους. Την τιμητική τους έχουν οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς με γεύση σοκολάτας, φράουλας, σοκολατάκια, πάστες και πανετόνε και μια σειρά από προϊόντα με κύριο συστατικό την ποιότητα των πρώτων υλών. Τιμούμε την μέρα της αγάπης και του έρωτα με τον πιο γλυκό τρόπο και με τιμές για όλους».

 

 

Διονύσιος Κουτρούμπας: «Το κόκκινο τριαντάφυλλο έχει την τιμητική του»

Την τιμητική τους έχουν σήμερα τα κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία έχουν συνδεθεί όσο κανένα άλλο λουλούδι με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει όπως υποστηρίζει ο Διονύσιος Κουτρούμπας, ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Κουτρούμπας» στην οδό Κορίνθου 131, στο ύψος της πλατείας Πυροσβεστείου.

«Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι ο «βασιλιάς» γι’ αυτή την ημέρα. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε τριαντάφυλλα, εκτός από κόκκινα, υπάρχουν μπλε, ενώ ξεχωρίζουν τα κερωμένα τριαντάφυλλα, αυτά με τα γκλίτερ σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για όλους όσοι θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Κάθε τέτοια μέρα αυτή η κίνηση είναι αυξημένη όχι μόνον από τους ερωτευμένους αλλά και από όσους γιορτάζουν την αγάπη, όπως παιδιά στις μητέρες τους ή σε άλλα αγαπημένα τους πρόσωπα προσφέροντας από το πιο συμβολικό δώρο μέχρι την πιο ιδιαίτερη ανθοδέσμη και την πιο ξεχωριστή σύνθεση και κατασκευή» δηλώνει στη «Γ» ο κ. Κουτρούμπας.

Όσον αφορά τις τιμές, ανέφερε πως υπάρχουν πολλές επιλογές, από οικονομικές προτάσεις μέχρι ακριβές συνθέσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, σημειώνοντας πως κάθε χρόνο η 14η Φεβρουαρίου δίνει ώθηση στον κλάδο των ανθοπωλών.

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement