Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας για την υποστελέχωση των δικαστικών υπαλλήλων της Πάτρας 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας.

Σε σύνολο 233 οργανικών θέσεων τα κενά ανέρχονται σε 94, ποσοστό της τάξεως 35% και άνω, ενώ οι διορισμοί νέων δικαστικών υπαλλήλων μέσω της Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων είναι ελάχιστοι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται από της παραπάνω συνταξιοδοτήσεις στην περιφέρεια.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πάτρας Χρήστος Δαραμούσκας, κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς και κόβοντας την πίτα μαζί με ευχές για το 2024.

Ο κ. Δαραμούσκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σκιαγράφησε την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις δικαστικές υπηρεσίες της Πάτρας και απαρίθμησε τα σημαντικότερα προβλήματα, πέραν της υποστελέχωσης, επισημαίνοντας –μεταξύ άλλων- τα εξής: «Δεν υπάρχει καμία αναγνώριση των ειδικών εργασιακών συνθηκών μας, τα προβλήματα σε επίπεδο κτηριακών υποδομών στέγασης και ασφάλειας των υπηρεσιών μας είναι χρόνια και διαρκώς πιο οξυμένα. Συνεχίζονται οι πολύ μεγάλες ελλείψεις των δικαστικών υπηρεσιών σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε πολλές υπηρεσίες οι υπάλληλοι εργάζονται σε υπολογιστές ξεπερασμένης τεχνολογίας με πολλά προβλήματα λειτουργίας δυσκολεύοντας το έργο τους».

Αναφέρθηκε, αναλυτικά, στις παρεμβάσεις του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, έγινε εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και σε καθορισμό της ημερομηνίας αρχαιρεσιών που θα διεξαχθούν την 21η Φεβρουαρίου, ενώ ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου με ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Πατρών παραβρέθηκαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί και το σύνολο των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι μοιράστηκαν συναδελφικές ευχές για το 2024.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Ο κ. Δαραμούσκας αναφέρθηκε αναλυτικά στις διεκδικήσεις για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με τις οξυμένες, ειδικές και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, τις απαρίθμησε ως εξής:

  1. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων Γραμματέων, Πληροφορικάριων και Επιμελητών σε όλες τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου μας.
  2. Στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας των εργαζομένων και πολιτών. Εκσυγχρονισμός του Δικαστικού Μεγάρου με ανθρώπινες συνθήκες εργασίες, εξεύρεση νέου κτιρίου προκειμένου να μεταφερθούν το Ειρηνοδικείο, το παράρτημα του Πρωτοδικείου και το Πταισματοδικείο τα οποία στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια.
  3. Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
  4. Επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας.
  5. Μόνιμη πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης (20) ωρών μηνιαίως για όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους.
  6. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.
  7. Επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης του πρώην Ταμείου Αρωγής για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την καλή συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Συλλόγου, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα και θα αγωνιστούν για την επίλυσή τους με σθένος, αποφασιστικότητα και ενότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement