Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μόλις ένα παιδί πλήρως εμβολιασμένο από τον καταυλισμό των Ρομά

Published

on

Άθλιες συνθήκες συνάντησαν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου τα μέλη του «Υγεία για Όλους» και όσοι από τους εθελοντές πήγαν εκεί, πριν από περίπου  δέκα περίπου μέρες για να εμβολιάσουν τα παιδιά των οικογενειών που διαμένουν στις παράγκες.

Σύμφωνα με τα όσα είδε η πρόεδρος του προγράμματος «Υγεία για όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα από την τελευταία φορά που είχε πάει εκεί (πριν από έναν χρόνο) και δεν υπάρχει καμία βελτίωση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν αυτά τα παιδιά.

«Είναι ο χειρότερος καταυλισμός που έχω δε σε όλη την επικράτεια, το έχω ξαναπεί και στο ίδιο συμπέρασμα έχω καταλήξει με αυτά που συνάντησα εκεί» είπε χαρακτηριστικά μετά από το τέλος της δράσης.

Αυτό που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι από τα 34 παιδιά του καταυλισμού που πήγαν για να εμβολιαστούν μόλις το ένα από αυτά ήταν πλήρως εμβολιασμένο, δηλαδή είχε κάνει τα εμβόλια για τις παιδικές ασθένειες που απαιτεί ο Εθνικός Οργανισμός Εμβολιασμού.

Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους της δημόσιας υγείας που απορρέουν από τον καταυλισμό για τους κατοίκους της περιοχής,  από τη στιγμή που τα παιδιά, αλλά και οι διαμένοντες εκεί έρχονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε επαφές με την ανοικτή κοινότητα.

Πάντως, με την εμβολιαστική δράση που έγινε τα παιδιά εμβολιάστηκαν με όλα τα απαιτούμενα εμβόλια κατά των μολυσματικών ασθενειών, αλλά και από ιούς που βρίσκονται σε έξαρση όπως η ιλαρά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement