Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Τι πρέπει να προμηθευτείτε για το σκυλάκι που υιοθετήσατε: Ένας βασικός οδηγός

Published

on

Υιοθετήσατε πρόσφατα σκυλάκι; Σε αυτή την περίπτωση, θέλουμε να σας ευχηθούμε να ζήσετε μια γεμάτη και υπέροχη ζωή μαζί με τον καινούριο σας φίλο, και να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την άφιξή του στο σπίτι.

Ένας σκύλος δεν είναι απλά ένα κατοικίδιο, αλλά πρόκειται να γίνει πολύ σύντομα πολύτιμο μέλος της οικογένειάς σας. Κάθε ζωάκι έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, όπως κι ένας άνθρωπος. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος σας σκύλος έχει ανάγκη από άνεση και ασφάλεια, εκπαίδευση, παιχνίδι, φροντίδα για την υγεία του, καθώς και μια ολοκληρωμένη, θρεπτική διατροφή, προσαρμοσμένη στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξής του.

Ας δούμε τα βασικά προϊόντα που πρέπει να προμηθευτείτε για να καλύψετε κάθε ομάδα αναγκών του νέου σας χνουδωτού συντρόφου:

Άνεση και ασφάλεια

Αρχικά, θα χρειαστεί να προμηθευτείτε ένα crate ή ένα πάρκο μέσα στο οποίο ο σκύλος σας θα ξεκουράζεται, θα μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα στην πάνα του αν είναι κουτάβι, και θα κάθεται μέσα στην αρχή όταν μένει μόνος του στο σπίτι.

Φυσικά, δεν μπορείτε να παραλείψετε την αγορά ενός βολικού και ζεστού κρεβατιού, προσαρμοσμένου στο μέγεθος και στις ανάγκες του σκύλου σας, το οποίο θα φέρει τη μυρωδιά του. Κοιμάται κουλουριασμένος ή τεντωμένος; Παρατηρήστε τις προτιμήσεις του και προσφέρετέ του άνετο και ασφαλή ύπνο.

 

Φαγητό

Ακόμα, πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα μπολ φαγητού και νερού για τον σκύλο σας. Διαλέξτε τα μπολ λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της μουσούδας και των αυτιών του, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρείται όταν προσπαθεί να φάει ή να πιει νερό.

Παιχνίδι

Στη συνέχεια, προμηθευτείτε αρκετά διαφορετικά παιχνίδια ώστε να μπορείτε να τα ανακυκλώνετε όταν τα βαριέται ή χαλάνε. Τα παιχνίδια που θα επιλέξετε πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο εκάστοτε αναπτυξιακό στάδιο του σκύλου σας. Σε μικρές ηλικίες, όταν ο σκύλος σας βγάζει δόντια και πονάει ή ενοχλείται, παρέχετέ του μασητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια, μπορείτε να του πάρετε παιχνίδια που βοηθούν στην εκπαίδευση, αλλά και διαδραστικά παιχνίδια, όπως είναι τα kong toys που θα κρατούν τον σκύλο σας απασχολημένο ακόμα και όταν δεν μπορείτε να παίξετε μαζί του.

Εκπαίδευση

Οι λιχουδιές είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός σας στη διαδικασία της εκπαίδευσης με θετική ενίσχυση για τον σκύλο σας – που είναι και η μοναδική μέθοδος εκπαίδευσης που λειτουργεί αποτελεσματικά και σας δένει περισσότερο με το κατοικίδιό σας.

Εκτός από λιχουδιές, μπορείτε να πάρετε και ειδικά μασητικά κόκαλα ή στικ για τα δόντια που αρέσουν στον σκύλο σας και βοηθούν στη φροντίδα της στοματικής του υγιεινής. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην δίνετε ποτέ αληθινά κόκαλα από κρέας στον σκύλο σας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement