Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή πήρε τεράστιο διπλό (2-1) στη Ρόδο από τον Διαγόρα κι ανέβηκε στην 9η θέση

Published

on

 

 

 

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχτηκε η Παναχαϊκή, η οποία και έφυγε νικήτρια από τη Ρόδο, επικρατώντας 2-1 του Διαγόρα για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2. Μια νίκη-ανάσα που της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες στο πρωτάθλημα το οποίο και λαμβάνει μέρος.

Και το λέμε αυτό, διότι απομένουν μόνο δύο αγωνιστικές πριν από την διεξαγωγή των πλέι οφ και το τεράστιο διπλό μέσα στο νησί των «ιπποτών» της έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και εκτόξευση στις πιο πάνω θέσεις, καθώς «στρογγυλοκάθεται» στην ένατη θέση, έχοντας 19 πόντους. Το Αιγάλεω και ο Ολυμπιακός έχουν 22 βαθμούς, ενώ ο Γιούχτας 18 και ο Τηλυκράτης παρέμεινε στην τελευταία θέση με 15 πόντους.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΑ ΛΑΘΗ

Η Παναχαϊκή μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο της Ρόδου κι απέναντι στον Διαγόρα, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν κενό και στο 5ο λεπτό ο Μανιάς πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Παναχαϊκής, τροφοδότησε τον Τσιαντούλα, αυτός με τη σειρά του βρήκε τον Λεσάι, που έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά άουτ από την εστία της κοκκινόμαυρης ομάδας. Έπειτα η Παναχαϊκή αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε, όταν στο 19ο ο Πατρινός εκμεταλλεύτηκε την πίεση που άσκησε επάνω στον αμυντικό του Διαγόρα Ρόδου, Δημητρίου του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή κι απέναντι από τον γκολκίπερ Γαλάνη έγραψε με πλασέ το 1-0 κι όλοι έγιναν «κουβάρι» από τους πανηγυρισμούς. Έχοντας πολύ καλή ψυχολογία στη συνέχεια η κοκκινόμαυρη ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Διαγόρα και τον «σκότωσε» όταν ξανά η άμυνά του υπέπεσε σε λάθος, ο Προύντζος έκανε το πρώτο σουτ, απέκρουσαν οι αμυντικοί, ήρθε νέο σουτ από τον Καραγιάννη και το 2-0 για την Παναχαϊκή ήταν γεγονός. Οι παίκτες του Διαγόρα αν και είχαν «παγώσει» από το σε βάρος τους αποτέλεσμα, προσπάθησαν να φέρουν τον αγώνα στα μέτρα τους, έκαναν ευκαιρία στο 40ό λεπτό με τον Μανιά, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ από την εστία της κοκκινόμαυρης ομάδας.

ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΕ «ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ»

Στην επανάληψη ο Διαγόρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Παναχαϊκή, μπήκε δυνατά, αλλά ευτυχώς για την κοκκινόμαυρη ομάδα στο 53ο λεπτό η κεφαλιά του Δημητρίου αποκρούστηκε από τον Προύντζο επάνω στην γραμμή, για να έρθει κι άλλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους δύο λεπτά μετά (55ο) ύστερα από την παράλληλη σέντρα του Μανωλάκη, ο Τσιαντούλας έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά άουτ από την εστία του Κολοβούρη. Μετά το «σοκ» που υπέστη η κοκκινόμαυρη ομάδα, βρήκε τα πατήματά της, «ζωήρεψε», αλλά βρέθηκε εκτεθειμένη στη φάση του 72ου λεπτού, όταν από γύρισμα του Ταχματζίδη, ο Μανιάς με σουτ μείωσε σε 2-1 για τον Διαγόρα, βάζοντάς τον ξανά στο παιχνίδι. Όμως κάτι οι φωνές του προπονητή Γιάννη Τάτση, κάτι το «σπρώξιμο» από τους σαράντα ηρωικούς φιλάθλους, που βρέθηκαν στη Ρόδο, οι παίκτες «έτρωγαν σίδερα», κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και η λήξη τους βρήκε να πανηγυρίζουν μια μεγάλης βαθμολογικής σημασίας επιτυχία μέσα στον Διαγόρα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Ρ. Ντόστανιτς): Γαλάνης, Αρίας (88΄Σταματούλλας), Μανωλάκης, Ματιέβιτς (69΄Δημόπουλος), Δημητρίου, Παπατόλιος, Τσιαντούλας, Μασούρας (69΄ Βολάκης), Λούκιτς (69΄Ταχματζίδης), Λεσάι, Μανιάς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ι. Τάτσης): Κολοβούρης, Προύντζος, Μπαξεβάνος, Πετράτος (84΄Ντε Ολιβέιρα), Ζαμόρα, Νάστος (62΄ Μούλντερ), Καραγιάννης, Πατρινός (84΄Χριστόπουλος), Ντε Τόμας (62΄ Πέρεθ), Ζέκοφ, Μασούρας (52΄.τρ. Λιοφάγος).

 

 

Γ. ΤΑΤΣΗΣ: «Ήρθαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Γιάννης Τάτσης μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε:

«Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι, όπως είναι όλα για μας. Ήρθαμε εδώ να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και το ρεζουμέ της ιστορίας είναι ότι ήμασταν ρεαλιστές στο παιχνίδι μας. Ξεκινήσαμε πολύ καλά επιθετικά και καταφέραμε να προηγηθούμε 2-0. Από κει και πέρα, εννοείται ότι ο αντίπαλος δεν είχε να χάσει τίποτα, απελευθερώθηκε και έκανε με τη σειρά του τις ευκαιρίες του, μας πίεσε, αλλά στο τέλος νομίζω ότι είναι ένα αποτέλεσμα που τουλάχιστον το δικαιούμασταν και λόγω άλλων προηγούμενων παιχνιδιών. Εμείς έχουμε μία ικανοποίηση, θα ξεκουραστούμε και θα κοιτάξουμε το επόμενο».

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 20 αγώνες)

Athens Kallithea      30-12 46

ΠΑΕ Χανιά                34-13 38

Ηλιούπολη               19-19 35

Ιωνικός                      32-21 32

Καλαμάτα                25-14 32

Διαγόρας Ρόδου    18-27 25

Ολυμπιακός Β         29-17 22

ΑΟ Αιγάλεω           13-23 22

Παναχαϊκή               21-29 19

Γιούχτας                   19-28 18

Παναθηναϊκός Β     16-32 17

Τηλυκράτης            15-36 15

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

20ή ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αιγάλεω-Χανιά 0-0

Διαγόρας-Παναχαϊκή  1-2

Γιούχτας-Ηλιούπολη   0-1

Τηλυκράτης-Athens Kallithea  0-3

Καλαμάτα-Ολυμπιακός Β 1-0

Παναθηναϊκός Β-Ιωνικός (Σήμερα)

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ιωνικός-Γιούχτας

Χανιά-Ολυμπιακός

Παναχαϊκή-Καλαμάτα

Καλλιθέα-Διαγόρας

Αιγάλεω-Ηλιούπολη

Τηλυκράτης-Παναθηναϊκός Β

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement