Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Παραλύει» ο δημόσιος τομέας

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Published

on

«Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους – αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα για την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη, την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα κινηθούν ταξί, λεωφορεία (Αττική), πλοία, αεροπλάνα, ενώ συμμετέχουν εργαζόμενοι στο δημόσιο, εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, κ.α.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην οδό Κολοκοτρώνη.

«Η απεργία στις 28 Φλεβάρη που αποφάσισαν συνδικάτα, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας, το μέλλον των οικογενειών μας. Με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και σε όλη τη χώρα να τους κάνουμε να νοιώσουν τη δύναμη μας , είμαστε οι πολλοί και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Στις 28 Φλεβάρη όλοι απεργούμε, όλοι στους δρόμους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΠ, Δημήτρης Μαρμούτας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στην 24ωρη απεργία. Ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις για την αυριανή απεργία εκτός από το Ν.Τ. Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ που διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση 10% στους μισθούς, επαναφορά των δώρων, συλλογικές συμβάσεις, αύξηση του αφορολόγητου, αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμους υπαλλήλους, εξέδωσαν η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας,

η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Πάτρας, ο Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καστελλοκάμπου, ο ΣΕΡΕΤΕ Αχαΐας που καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Παράρτημα, η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Πάτρας αναφέροντας πως την ημέρα της απεργίας δεν θα γίνουν επισκεπτήρια συγγενών, συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, κ.α.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement