Connect with us

Μαγειρική

Γιουβαρλάκια με κριθαράκι        

Published

on

             

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα γιουβαρλάκια

400γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

30γρ. κριθαράκι μέτριο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 αβγό

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σούπα

30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 καρότο σε ροδέλες

1 πράσο σε ροδέλες

1 κλωναράκι σέλερι χοντροκομμένο

1300ml καυτό ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή από κύβο

80γρ. κριθαράκι μέτριο

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο

1 αβγό

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι, ζυμώνετε για μερικά λεπτά και πλάθετε σε μέτρια κεφτεδάκια. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το καρότο, το πράσο και το σέλερι για 1 λεπτό. Ρίχνετε τον καυτό ζωμό, το κριθαράκι και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα γιουβαρλάκια, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά η σούπα και ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Σε μπολ χτυπάτε το ασπράδι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει ελαφρά. Προσθέτετε τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ενσωματώνετε και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε 1 κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας δυνατά. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία προσθέτοντας άλλες 3-4 κουτάλες ζωμού με τον ίδιο τρόπο. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, ανακινείτε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με επιπλέον χυμό λεμονιού αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement