Connect with us

Μαγειρική

Πώς διατηρούμε τα θαλασσινά μέχρι το μαγείρεμα της Καθαράς Δευτέρας

Published

on

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Σαρακοστής, λόγω της αυξημένης ζήτησης βγαίνουν στην αγορά και τα καλά, και τα σκάρτα θαλασσινά, γι’ αυτό θέλει προσοχή. Αν εξασφαλίσουμε πως έχουμε επιλέξει τα φρεσκότερα από τα ιχθυοπωλεία που εμπιστευόμαστε όλο τον χρόνο, πώς τα διατηρούμε;

Όστρακα

Βασική αρχή είναι να τα προμηθευτούμε από μαγαζί που έχει όστρακα όλο τον χρόνο και όχι μόνο εποχικά. Τα όστρακα που αγοράζουμε ζωντανά, γυαλιστερές, στρείδια κ.λπ., όταν τα βάζουμε στην κατάψυξη, πεθαίνουν. Τα μύδια δεν προτείνεται να τα καταψύξουμε φρέσκα, γιατί μετά από μερικές μέρες θα ανοίξουν. Αποφεύγουμε λοιπόν την κατάψυξη των φρέσκων μυδιών για λόγους ασφαλείας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να διατηρήσουμε όλα τα όστρακα στο οικιακό ψυγείο, στο θερμότερο μέρος της συντήρησης, στους 6-7 βαθμούς, μέσα σε φελιζόλ, δεμένα με βρεγμένη πετσέτα. Εκεί μένουν μέχρι και τέσσερις μέρες.

Γαρίδες, καραβίδες

Καλό είναι να τις προμηθευτούμε την τελευταία στιγμή.  Αν τις βράσουμε, μπορούμε να τις κρατήσουμε στο ψυγείο έως και 4 μέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement