Connect with us

Μαγειρική

Κοκκινιστό τουρλού με ρεβίθια

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. ρεβίθια βρασμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ

1 κόκκινη πιπεριά, σε καρέ

1 πράσινη πιπεριά, σε καρέ

2 κολοκύθια, σε καρέ

2 μελιτζάνες φλάσκες, σε μεγάλα καρέ

2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες

1 πατάτα, σε καρέ

1 πρέζα ζάχαρη

φέτα και ψωμί, για το σερβίρισμα

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε καρέ. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2‘. Προσθέτετε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρετε για 2‘ ακόμα. Προσθέτετε την τομάτα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ζάχαρη. Σιγοβράζετε για 20‘ (χωρίς προσθήκη νερού). Τέλος, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε τα ρεβίθια. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σκεπάζετε για 5‘ την κατσαρόλα και σερβίρετε το τουρλού με φέτα και ψωμί. Αν θέλετε το σερβίρετε και κρύο σαν σαλάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement