Connect with us

Μαγειρική

Καρμπονάρα με θαλασσινά      

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. λιγκουίνι

1 κιλό mix θαλασσινών, κατεψυγμένα

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

¼ ματσάκι άνηθο

30 γρ. ούζο

150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

4 κρόκους, από μεσαία αυγά

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

άνηθο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε νερό και αλάτι, και αφήνετε να βράσει. Τοποθετείτε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χοντροκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε το σκόρδο, τα ρίχνετε στο τηγάνι, και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τον άνηθο, ρίχνετε στο τηγάνι μόνο τα κοτσάνια και λίγο μέρος από τα κλωναράκια, και κρατάτε το υπόλοιπο για μετά. Προσθέτετε τα θαλασσινά και το ούζο, και ανακατεύετε. Σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει τα ζυμαρικά και βράζετε για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώνετε τα ζυμαρικά και κρατάτε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση. Ρίχνετε σε ένα μπολ τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτετε πιπέρι και τον υπόλοιπο άνηθο. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα με τους κρόκους. Ανακατεύετε καλά με μια τσιμπίδα και αφήνετε στην άκρη για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αν είναι αρκετά σφιχτή την αραιώνετε με 50-60 γρ. από το νερό των ζυμαρικών. Σερβίρετε με πιπέρι και άνηθο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement