Connect with us

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλαγή κλίματος» βλέπουν εντός του κόμματος – Έναυσμα οι Ευρωεκλογές για πολιτικές εξελίξεις για τον Κασσελάκη

Published

on

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι κομματικοί παράγοντες της Κουμουνδούρου από το κλίμα που εισπράττουν κατά την περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Κρήτη.

Ο κ. Κασσελάκης έχει τύχει θερμής υποδοχής στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, ενώ σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Λασίθι, συνεχίζοντας την «πορεία προς το λαό» της Κρήτης. ‘Ηδη χθες, το κλίμα στις Μοίρες Ηρακλείου, όπου πραγματοποίησε ομιλία, ήταν πολύ θερμό και δεν θύμιζε σε τίποτα, σύμφωνα με συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού, όπου στην ίδια περιοχή είχε έρθει πρώτη η ΝΔ με 37%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 27% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με 17%. Στην κατεύθυνση αυτή, η πενταήμερη παρουσία του κ. Κασσελάκη στην Κρήτη, παραδοσιακό προοδευτικό προπύργιο, μπορεί να σημάνει την περαιτέρω άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις, «κλειδώνοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ασφάλεια στη δεύτερη θέση.

Μιλώντας εφ’ όλης της ύλης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηράκλειο, «έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό, αποδοτικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασελάκης, στη διάρκεια της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».

«Αυτό που διακυβεύεται στις επερχόμενες εκλογές, δεν είναι το εγώ του Στέφανου, του Κυριάκου ή κάποιου άλλου. Είναι το μέλλον των παιδιών σας και το μέλλον των παιδιών σας απαιτεί μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας χθες στην πλατεία δημαρχείου στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού. «Δεν είμαστε πιασμένοι από κανέναν, δεν βασιζόμαστε σε κανέναν» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξακοντίζοντας τα βέλη του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέλη κατά Μητσοτάκη

«Άκουσα τον πρωθυπουργό πριν από περίπου μία εβδομάδα που έλεγε ότι οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση» είπε ο κ. Κασσελάκης που πρόσθεσε ότι «μία κυβέρνηση η οποία δουλεύει για το λαό, που έχει βαθιά λαϊκή νομιμοποίηση, δεν φοβάται κανένα συμφέρον. Άρα τι φοβούνται; Μπορεί ένα οικονομικό συμφέρον να τους ρίξει; Αν ισχύει αυτό, τότε να πάμε σε εκλογές». Επιπλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στα «προεκλογικά ψέματα» που όπως τόνισε είπε η Ν.Δ στους πολίτες, με επίκεντρο τη φορολογία , τις μειώσεις φόρων, αλλά και τα Τέμπη. «Είπανε ψέματα για το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη» περιέγραψε και έκανε λόγο για «κουλτούρα με μονταζιέρα το βράδυ του εγκλήματος των Τεμπών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει»

«Δόξα το Θεό έχουμε την αλήθεια μας, το μήνυμά μας, το κίνημα μας και αυτό θα πετύχει στο τέλος ημέρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, αλλάζει, ανανεώνεται. Θα είναι η μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου» είπε ο κ.Κασσελάκης, μιλώντας για τις ρίζες της οικογένειας του, τον προπάππου του και το θείο του που σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς. «Προφανώς δεν έχουν υπάρξει γερμανικές αποζημιώσεις, ούτε καν έμπρακτες διεκδικήσεις της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια» είπε, ενώ ανέφερε ότι «θα τις διεκδικώ όσο είμαι εν ζωή».

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε για το πρόγραμμά του πως «θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος που να έχει πραγματική δημόσια υγεία και όχι απογευματινά χειρουργεία τα οποία όπως είδαμε στο Ηράκλειο, κάνουν μάλιστα και έκτακτες καταστάσεις». Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η Ελλάδα “δεν είναι η χώρα της ατομικής ευθύνης. Είμαστε η χώρα της κοινωνικής ευθύνης. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλω και η Ελλάδα που ξέρω. Κοινωνική ευθύνη και κοινωνική ανέλιξη». Στην ίδια προοπτική, «θέλουμε μία κοινωνία με ανθρώπινα δικαιώματα για όλους, χωρίς ρατσισμό, χωρίς φασισμό, χωρίς ομοφοβία, χωρίς διακρίσεις. Μία κοινωνία όπου η ισότητα δεν είναι μόνο έμπρακτη, αλλά η ισότητα έχει πάνω από όλα την πυξίδα για ισότητα στην ευκαιρία, έτσι ώστε ένα παιδί που γεννιέται σε αυτόν εδώ το τόπο να μην αναγκαστεί να μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Να μπορεί να μεγαλώσει στη χώρα του και να διαπρέψει», σημείωσε.

Μεγάλο στοίχημα το δημογραφικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε, την ίδια ώρα, μεγάλο στοίχημα της κοινωνίας, το δημογραφικό πρόβλημα. «Είμαστε μία χώρα η οποία σε 26 χρόνια θα έχει 6,5 εκατομμύρια Έλληνες. Η Κωνσταντινούπολη έχει πάνω από 20 εκατομμύρια πληθυσμό, με μέσο όρο ηλικίας 32 ετών» υπενθύμισε, ενώ «πρέπει το κράτος να είναι παρεμβατικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δεν απολογείται σε συμφέροντα, η οποία μπορεί με ένα τρόπο μη κολλημένο σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες νοοτροπίες που λένε ιδιωτικοποιήσεις παντού, απλά να μπορέσει να παρέμβει και να αλλάξει τη ζωή του πολίτη» επισήμανε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ισχυρίστηκε ότι «σε προσωπικό επίπεδο, ότι κατανοώ το επιχειρείν, την ανάπτυξη και τα οικονομικά, καλύτερα από τους κυβερνώντες» με στόχο μια χρηστή διοίκηση της χώρας, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων, αλλά την επόμενη φορά με ανοιχτές αγορές, με εργασιακά δικαιώματα, με κοινωνικό κράτος, με διαφάνεια και με κράτος πρόνοιας». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι όσες επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία κάτω από 220.000 ευρώ, πρότασή τους είναι να πληρώνουν μόνο 17% φορο εισοδήματος και με κερδοφορία πάνω από 220.000 ευρώ να πληρώνουν 24%.

Η «δολοφονία χαρακτήρα» Τσίπρα

Στη διάρκεια των επαφών του με τους πολίτες της Κρήτης, ο κ. Κασσελάκης μνημόνευσε και τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «δεν θα σας προδώσω σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι θα συνεχίσω να ακούω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη βάση δηλαδή του κόμματος», κάνοντας παράλληλα λόγο για «λάσπη προπαγάνδας της Ν.Δ» και προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» του ίδιου, «όπως είχαν προσπαθήσει να κάνουν και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Άμυνα και ασφάλεια

Με νωπή τη δολοφονία της 28χρονης, Κυριακής Γρίβα, ο κ. Κασσελάκης παρατήρησε πως «η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει ξεφύγει», συμπληρώνοντας ότι «η ελληνική αστυνομία δομικά χρειάζεται ανασυγκρότηση«, ενώ επανέλαβε την πρόταση η ηγεσία της Αστυνομίας να αποφασίζεται από την Βουλή των Ελλήνων “για να μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και Αστυνομίας “.

Σε ότι αφορά την αμυντική ασφάλεια είπε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα υπάρχει σπατάλη στις αμυντικές δαπάνες όπως με την Ν.Δ» επισημαίνοντας ωστόσο ότι “η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη” και συμπλήρωσε ότι “όποιος αμφιβάλει για αυτό, ας δει τη θητεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό ‘Αμυνας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που με τιμάει με την παρουσία του εδώ”.

Διμέτωπος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση προς την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «πέντε χρόνια μνημονίων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ, πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν μηδέν ευρώ στα ταμεία της χώρας». «Πέντε χρόνια διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας» αντέτεινε ακόμη ο κ. Κασσελάκης, ενώ είπε ότι “ο αγώνας μας έχει αρχίσει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα”, κατέληξε.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement