Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Μετά το καλοκαίρι σε λειτουργία οι έξυπνες θέσεις στάθμευσης

Published

on

Κοντά στην ολοκλήρωση του βρίσκεται το πρόγραμμα έξυπνων θέσεων στάθμευσης, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην δημοτική αρχή από τους 850 αισθητήρες που προβλέπει η μελέτη για το έργο, έχουν ήδη εγκατασταθεί οι 700. Όσοι δεν έχουν μπει είναι να εγκατασταθούν στην επικράτεια της ανάπλασης της Άνω πόλης και της Κάτω πόλης, στους δρόμους δηλαδή που προχωρούν οι παρεμβάσεις.

Με βάση τις εκτιμήσεις η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου, ενώ από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το κομμάτι που αφορά την εκπαίδευση και την πιλοτική εφαρμογή των καινοτομιών αυτών.

Εφόσον όλα πάνε καλά το πρόγραμμα των έξυπνων θέσεων στάθμευσης θα είναι σε πλήρη λειτουργία και εφαρμογή στο τέλος του καλοκαιριού και έτσι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι δημότες.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του προγράμματος σε κάθε θέση στάθμευσης θα μπαίνει διαχωριστική γραμμή ώστε ένα όχημα να μην μπορεί να πιάσει δύο θέσεις. Οι αισθητήρες θα στέλνουν από την πλευρά τους τα δεδομένα στην ανοικτή πλατφόρμα διαχείρισης και έτσι οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα μέσω του κινητού τους να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για ποιες θέσεις είναι ελεύθερες ή όχι.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εγκατάσταση των αισθητήρων για την έξυπνη στάθμευση, έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και της Κωνσταντινουπόλεως, έχει να κάνει με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, και ήδη εκεί το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement