Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επί τάπητος η στήριξη καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων

Published

on

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, με αφορμή την επίσκεψη του στην Πάτρα την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ο κ. Παπαστέργιου επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Αντιπρόεδρος Αριστείδης Τηλιγάδης και ο Γενικός Γραμματέας Θεόδωρος Τσούμπελης.
Ο υπουργός εκτός των άλλων ενημερώθηκε για την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και το «Ψηφιακό Οικοσύστημα Επιχειρήσεων».
Ο κ. Παπαστεργίου δεσμεύτηκε για την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες και δράσεις του Επιμελητηρίου που στοχεύουν στην υποστήριξη των καινοτόμων startups επιχειρήσεων της περιοχής.
Την Πέμπτη 18 Απριλίου το Επιμελητήριο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης. Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ.Τσούμπελης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διαχειριστής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Ανδρέας Ντακόλιας.
Ο κ. Σενετάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την προώθηση της καινοτομίας. Ο υφυπουργός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ που προγραμματίζεται τον Οκτώβριο του 2024. Συμφωνήθηκε δε η ουσιαστική συμμετοχή της Elevate Greece, της επίσημης δικτυακής πύλης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς η διοίκηση του Επιμελητηρίου δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα αυτό.
-Την Πέμπτη 18 Απριλίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποδέχθηκε στα γραφεία του φορέα, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σπύρο Καρανικόλα, ο οποίος έχει καταγωγή και από την Πάτρα. Ο κ. Καρανικόλας έχει δημοσιεύσει αρκετά νομικά άρθρα και ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα με τίτλο: «Η επίδραση του Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στην Ελληνική Ποινική Έννομη Τάξη».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement