Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μητέρα δώρισε το ένα της νεφρό στον 33χρονο γιο της

Με επιτυχία η μεταμόσχευση στο ΠΓΝΠ

Published

on

 

Η δεύτερη μέσα σε έναν μήνα μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, την Δευτέρα 28/02/2022.

Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας  54 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 33 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο  Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, Νικόλαος, Καρύδης, ο οποίος έχει μεγάλη  εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας Νεφρολογίας  Δημήτριο Γούμενο καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με  Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε  επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.

Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος ανέφερε πως η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά και τόνισε πως «η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν».

Ροή ειδήσεων

Advertisement