Connect with us

Μαγειρική

Γαλατόπιτα με σιρόπι πορτοκάλι                    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη

1½ λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1 κουτ. γλυκού κανέλα

2 αβγά

Για το σιρόπι πορτοκάλι

2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, σουρωμένο

1 νεροπότηρο ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα και το ψιλό σιμιγδάλι. Αρχίζετε να ζεσταίνετε το μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Όταν το μίγμα ζεσταθεί καλά και αρχίσει να αχνίζει θα δέσει σε μια παχύρρευστη κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να γίνει πιο χλιαρή. Ρίχνετε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα να ενσωματωθούν στην κρέμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ταψί φούρνου απλώνετε τα φύλλα της σφολιάτας να σκεπάσουν τον πάτο και τα τοιχώματα. Ό,τι περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα την κρέμα, σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά. Σε μικρό σκεύος ρίχνετε τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε μέχρι να πάρετε ένα πηχτό σιρόπι. Βγάζετε την πίτα από τον φούρνο, την αφήνετε να γίνει χλιαρή και τη χαράζετε σε κομμάτια. Αδειάζετε από πάνω το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. Προτιμήστε να τη σερβίρετε ζεστή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement