Connect with us

Μαγειρική

Κροκέτες με κρεμμύδι τουρσί και τυρί

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. κρεμμύδια τουρσί από βάζο ή σπιτικά, ψιλοκομμένα

2 κουτ. γλυκού σος Ουόρσεστερσάιρ

100 γρ. αλεύρι + 3 κουτ. σούπας επιπλέον

150 ml μπίρα κόκκινη

100 ml φρέσκο γάλα πλήρες

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα αγγλική, σκόνη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με ολόκληρους κόκκους

λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο

250 γρ. τυρί τσένταρ ωρίμανσης, τριμμένο

3 αυγά χτυπημένα

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Λιώνετε έναν κύβο βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τουρσί για 5. Ανακατεύετε μέσα τη σος Ουόρσεστερσάιρ. Πασπαλίζετε με τις 3 κουτ. σούπας αλεύρι και ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα για 2΄. Σβήνετε με την μπίρα και ανακατεύετε να πάρετε ένα λείο και πολύ πηχτό μείγμα. Προθέτετε το γάλα (θα φανεί ότι κόβει το μείγμα αλλά θα ομογενοποιηθεί), τα δύο είδη μουστάρδας και μια πρέζα λευκό πιπέρι. Προσθέτετε το τυρί ανακατεύοντας να λιώσει. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό και λείο και να πέφτει ως σχετικά σφιχτή κουταλιά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτετε την επιφάνεια αμέσως με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο να εφάπτεται για να μη δημιουργηθεί πέτσα. Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Μοιράζετε τα αυγά, το υπόλοιπο αλεύρι και τη γαλέτα σε τρία διαφορετικά μπολ και βγάζετε το μείγμα για τις κροκέτες από το ψυγείο. Με ένα κουτάλι του γλυκού κόβετε 25-30 κροκέτες. Τις πανάρετε πρώτα με αλεύρι, μετά με αυγό και τέλος με γαλέτα και τις ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 30΄. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 4΄ να ροδίσουν καλά. Τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλατίζετε και τις σερβίρετε ζεστές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement