Connect with us

Παναχαϊκή

Η ΕΠΟ κράτησε τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 στο Κύπελλο Ελλάδας, προϋπόθεση όμως να ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Ευχάριστα νέα χθες για την ομάδα της Παναχαϊκής αλλά και τις υπόλοιπες της Σούπερ Λιγκ 2 καθώς η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να κρατήσει τις ομάδες της κατηγορίας στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας η οποία θα επανεκκινήσει στις 12 Ιανουαρίου, αν φυσικά δεν υπάρξουν νέα θέματα περιορισμών.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η SL2 να ανάψει το πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις μέχρι τις 5/1 και τότε στο Κύπελλο Ελλάδας θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Αν όμως δεν πάρουν έγκριση μέχρι αρχές Ιανουαρίου, τότε ούτε οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα συνεχίσουν στο Κύπελλο Ελλάδας με την ΕΠΟ να προχωρά χθες σε δύο εναλλακτικά σχέδια.

Αντίθετα, η ΕΠΟ άφησε εκτός τις ομάδες της Football League που λόγω του lockdown εξακολουθούν να είναι στον… πάγο.

Η ΕΠΟ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lockdown έως τις 7 Ιανουαρίου 2021. Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων».

Αυτή η κίνηση της ΕΠΟ δείχνει και την διάθεση που υπάρχει ώστε η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αν και δεν είναι στο χέρι της να πάρει τις αποφάσεις.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πάντως μετά τη χθεσινή εξέλιξη και την αλλαγή της προκήρυξης αλλάζει και ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης αφού θα συνεχιστεί με λιγότερες ομάδες.

Πάμε να δούμε τι ισχύει στην περίπτωση που συμμετάσχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2:

– 1η φάση: οι 12 ομάδες της SL2 και οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12 (συν ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης που προβιβάστηκαν) στη SL1 την περίοδο 2019-2020. Μονοί αγώνες στις 12-13-14/1/2021
– 2η φάση: οι 6 ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6 στη SL1 την περίοδο 2019-2020 και οι 10 ομάδες που θα προκριθούν από την 1η φάση. Διπλοί αγώνες στις 19-20-21/1/2021 (1η αγωνιστική) και στις 2-3-4/2/2021 (2η αγωνιστική)
– 3η φάση (προημιτελικά): όπως είναι τώρα η 7η φάση (1η αγ. 9, 10, 11 Φεβρουαρίου, 2η αγ. 2, 3, 4 Μαρτίου)
– 4η φάση (ημιτελικά): όπως είναι τώρα η 8η φάση (1η αγ. 6, 7, 8 Απριλίου, 2η αγ. 27, 28, 29 Απριλίου)
– Τελικός: όπως είναι τώρα, στις 22 Μαΐου.

Στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής, έμειναν ικανοποιημένοι με τη χθεσινή εξέλιξη αφού το κύπελλο εκτός από αγώνες, είναι και μια πηγή εσόδων, -έστω και μικρών- για την κάθε ΠΑΕ και φυσικά είναι σημαντικό να δώσει αγώνες κόντρα σε ομάδες Σούπερ Λιγκ 1.

Από εκεί και πέρα, οι κοκκινόμαυροι συνεχίζουν να προπονούνται ατομικά και να περιμένουν τις αποφάσεις των ειδικών για το πότε θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement