Connect with us

Μαγειρική

Παγωτό φιστίκι με πικραμύγδαλο       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

150γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης

500ml γάλα

200γρ. ζάχαρη

500ml κρέμα γάλακτος

4 κρόκους αυγών

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο

Εκτέλεση:

Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σαν πούδρα. Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταίνεται. Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του γάλακτος, μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε. Το μεταφέρετε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρετε κόβοντας με το σκουπ μπάλες παγωτού που βάζετε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement