Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη “Γ”: «Αυτοδύναμη Ν.Δ. για την οικοδόμηση της ισχυρής Ελλάδας»

«Η ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Πάτρα ήταν ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας»

Published

on

Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για οικονομική ανάπτυξη σταθερότητα, ομαλότητα, ασφάλεια σε όλα τα εθνικά και κοινωνικά πεδία με συναινέσεις χωρίς κομματικές παρωπίδες. Αυτό είναι το μήνυμα που κομίζει με την έλευσή του σήμερα στην Αχαΐα, ο υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ. στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην «Γ».

Επί των ημερών του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο κ.Χρυσοχοΐδης έχει βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην δρομολόγηση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤχ και κάνει λόγο για ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής, ενώ θέτει ως μείζον ζήτημα για την χώρα την πολιτική ασφάλεια για να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας της χώρας.

-Kύριε Χρυσοχοΐδη έρχεστε σήμερα στην Αχαΐα, η οποία από κάστρο του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου έγινε «γαλάζια» σηματοδοτώντας μια ιστορική νίκη για τη ΝΔ. Τι συνέβαλε κατά την γνώμη σας σε αυτό το αποτέλεσμα;

Το καλοκαίρι του 2019, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε έναν σαφή και ξεκάθαρο στόχο. Να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να καλύψει το χαμένο έδαφος που δημιούργησε μια δεκαετία οικονομικής κρίσης. Ήταν και παραμένει, ένας στόχος εθνικός, που ξεπερνά τα στενά κομματικά πλαίσια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με τα θετικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να έχουν γίνει αισθητά σε όλη τη χώρα, ακόμα και εκείνοι που στην αρχή ήταν δύσπιστοι, πείστηκαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει μια πολιτική πραγματικά εθνική και κοινωνικά δίκαιη.

Σε πανελλαδικό επίπεδο που αποδίδετε την υπεροχή των 20 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας και ποιος είναι ο στόχος για τις επόμενες εκλογές;

Όπως σας ανέφερα προηγουμένως, ο ελληνικός λαός είδε τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη τελευταία τετραετία. Υλοποίησε ότι του είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ανάταξε την ελληνική οικονομία, προσέλκυσε επενδύσεις, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, βελτίωσε τη λειτουργία του κράτους με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ενίσχυσε την εθνική ασφάλειας της χώρας.
Με τη ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ελληνικός λαός επιβράβευσε αυτή τη πολιτική. Αναγνώρισε την ευεργετική περίοδο που βίωσαν οι ίδιοι και η χώρα, με μια πρωτοφανή διαδικασία προόδου, που έβγαλε την Ελλάδα από την στασιμότητα της δεκαετούς κρίσης και τη πήγε μπροστά. Ζήτησε να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και απέρριψε την ψεύτικη εικόνα δυστοπίας που καλλιεργούσαν κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο στόχος για τις επόμενες εκλογές είναι η Νέα Δημοκρατία να συγκροτήσει μια ισχυρη αυτοδύναμη κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 και να κατοχυρωθεί η αλλαγή σελίδας για τη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως η κάλπη είναι άδεια και πως χρειάζεται πόρτα -πόρτα να φθάσει το μήνυμα στους πολίτες για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ποιο είναι το στίγμα που θα δώσετε εσείς σήμερα;

Η εμπειρία μου στη πολιτική με δίδαξε ότι οι κυβερνήσεις που έκαναν τις πιο πολλές μεταρρυθμίσεις ήταν εκείνες ενός κόμματος που επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις, χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Αποτελεί πεποίθηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι σε θέση να εξασφαλίσει την απαραίτητη πολιτική ασφάλεια για να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Το είδαμε άλλωστε και τη τελευταία τετραετία. Η ασφάλεια που παρείχε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ήταν αυτή που επέτρεψε στη χώρα να πετύχει την οικονομική ανάπτυξη που βιώνει σήμερα, και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που εκδηλώθηκαν.
Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για οικονομική ανάπτυξη σταθερότητα,ομαλότητα, ασφαλεια σε όλα τα εθνικά και κοινωνικά πεδία με συναινέσεις χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω στους κατοίκους της Αχαΐας.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου;

Το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι η χώρα να συνεχίσει στη πορεία που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεγάλη αλλαγή που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Αυτό σημαίνει να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό την οικονομική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση του κράτους, την ανασύνταξη των κοινωνικών παροχών του, την ενίσχυση της ασφάλειάς του και του ρόλου της χώρας στη διεθνή σκηνή. Υπάρχουν εμβληματικοί στόχοι όπως η επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγειας που αποτελούν λαϊκή απαίτηση και δική μας δέσμευση.
Μόνο μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία μπορεί να κατοχυρώσει αυτές τις αλλαγές και να ολοκληρώσει την οικοδόμηση της ισχυρής και αυτοδύναμης Ελλάδας. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, με εύθραυστες κυβερνήσεις χωρίς σαφές σχέδιο για την οικονομία και το μέλλον της χώρας.

Αστυνομικό Μέγαρο: Δίκαιο αίτημα που έπρεπε να υλοποιηθεί

Στην προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ διατελέσατε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμβάλλατε στην ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ένα αίτημα ετών. Πως αισθάνεστε γι’ αυτό;

Η ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες αποτέλεσε βασική επιδίωξη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και εμού προσωπικά την περίοδο που ήμουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συνέβαλα στην προετοιμασία των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στη Πάτρα. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας που έπρεπε να υλοποιηθεί. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Μεγάρου θα βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια της Πάτρας αλλά και ευρύτερα του Νομού Αχαΐας.
Θα βοηθήσει σημαντικά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση του εγκλήματος, με νέα σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό.

Πως αισθάνεστε που οι ψηφοφόροι της Β2 Δυτικής Αθήνας σας ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς;

Από τη πρώτη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν να βγάλει τη χώρα από τη δεκαετή οικονομική στασιμότητα, να θεραπεύσει τις πληγές που προκάλεσε στην κοινωνία και να καλύψει την απόσταση με την Ευρώπη που είχε δημιουργήσει η κρίση. Είναι ένας στόχος εθνικός και αποτελεί καθήκον όλων μας να τον πετύχουμε. Η προτίμηση που έδειξαν οι ψηφοφόροι της Δυτικής Αθήνας στο πρόσωπό μου με γεμίζει χαρά και ευγνωμοσύνη. Κυρίως όμως με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Ευθύνη να τους εκπροσωπήσω με τρόπο αντάξιο των προσδοκιών τους. Με βάση και την πολυετή εμπειρία μου σκοπεύω να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
Με μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις, να βελτιωθεί το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

 

Περιοδεία σήμερα στην Αχαΐα και ομιλία στα Βραχναίκα

Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, ο κ. Χρυοσοχοίδης θα πραγματοποιήσει σήμερα περιοδεία στην Αχαΐα, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στα Βραχναίϊκα, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΕΠ Αχαΐας. Το αναλυτικό πρόγραμμα της σημερινή επίσκεψης έχει ως εξής:
10.00 πμ: Επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο Αιγίου. Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη ΔΗΜΤΟ, στελέχη, μέλη, εθελοντές και πολίτες.
11.30 πμ: Επίσκεψη στο εκλογικό περίπτερο στην Κάτω Αχαΐα. Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη ΔΗΜΤΟ, στελέχη, μέλη, εθελοντές και πολίτες.
1.00 μμ: Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο Πάτρας και επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο.
6.45 μμ: Επίσκεψη στο ίδρυμα «Άσυλο Ανιάτων» στην Πάτρα.
7.30 μμ: Ομιλία στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο στα Βραχναίικα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement