Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άλλοι ξεσάλωναν, άλλοι την πλήρωσαν…- Τι δηλώνει στη «Γ» ο Πατρινός επιχειρηματίας που βρέθηκε αντιμέτωπος με δικογραφία και με πρόστιμο ύψους 5.100 ευρώ

Την ημέρα του υπαίθριου κορωνοπάρτι στην Αγ. Νικολάου η ΕΛ.ΑΣ. έκανε «έφοδο» σε οικογενειακό τραπέζι εννέα ατόμων!

Published

on

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Οργή, αγανάκτηση και πικρία επικρατεί σε συμπολίτη μας επιχειρηματία, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς βρέθηκε στο στόχαστρο της Αστυνομίας.

Την ώρα που οι Σκάλες της Αγίου Νικολάου και η περιοχή του Κάστρου έσφυζαν από κόσμο και το υπαίθριο κορωνοπάρτι καλά κρατούσε, οι αστυνομικοί εξάντλησαν την… αυστηρότητά τους σε οικογενειακό… τραπέζι 9 ατόμων, επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 5.100 ευρώ!

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού «τιμωρήθηκε» με πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ η οικογένειά του, η αδελφή του και τα ανίψια του με 300 ευρώ ο καθένας.

«ΕΒΓΑΛΑΝ «ΛΑΒΡΑΚΙ» ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ…!!!»

«Οι κύριοι αστυνομικοί πάλι έκαναν τη δουλειά τους σωστά! Ήρθαν στο σπίτι μου, άσκησαν σε βάρος μου δίωξη επειδή ήμουν με την οικογένειά μου, την αδελφή του και τα τρία ανίψια μου σε ένα οικογενειακό μεσημεριανό τραπέζι 9 ατόμων και μας επέβαλαν πρόστιμα ύψους 5.100 ευρώ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, αφού την ίδια ώρα, στην πλατεία Γεωργίου είχε 1.000 ατομα και στο Κάστρο της Πάτρας και στην Αγίου Νικολάου 2.000 άτομα, όπου γινόταν το αδιαχώρητο. Αλλά, αυτοί δεν πήραν είδηση και δεν τους ενδιέφερε γιατί είχαν πιάσει «λαβράκι», το δικό μου τραπέζι των 9 ατόμων…» ανέφερε στην «Γ» ο Πατρινός επιχειρηματίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που έδρασε η Αστυνομία.

«Δύο περιπολικά με δέκα αστυνομικούς ήρθαν στο σπίτι μου, όταν στο κέντρο της Πάτρας και σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Μέγαρο επικρατούσε το αδιαχώρητο και γινόταν ο χαμός. Αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο!» προσθέτει, επισημαίνοντας πως δεν έκανε καμία παραβίαση των μέτρων εφόσον ήταν συγγενείς πρώτου βαθμού οι παριστάμενοι.

Ο ίδιος έκανε μάλιστα μια «καυστική» ανάρτηση στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί σχετικά με την «επέμβαση» της Αστυνομίας στο σπίτι του, γεγονός που προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια από πολίτες, σχολιάζοντας την «απουσία» της Αστυνομίας από το υπαίθριο πάρτι στο Κάστρο και τον συνωστισμός των νεολαίων στις Σκάλες Αγίου Νικολάου, εικόνες που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, καταδεικνύοντας την ασυδοσία που επικρατούσε στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία εξάντλησε την επιβολή της νομιμότητας σε ένα οικογενειακό τραπέζι 9 ατόμων!

«Η ΕΛ.ΑΣ. ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ»

Φυσικά, όλοι συνηγορούν πως η Αστυνομία δεν μπορούσε – ή τουλάχιστον θα καθίσταται ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο- να κάνει αστυνομική επέμβαση την ώρα που οι εκατοντάδες νεολαίοι χόρευαν και διασκέδαζαν με τα ποτά στο χέρι σε ένα δύσκολο σημείο λόγω της μορφολογίας, όμως, όφειλε- όπως υποστηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας – να είχε δράσει προληπτικά. Θα μπορούσε να είχε αποκλείσει με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων από νωρίς το μεσημέρι, κομβικά σημεία αποκλείοντας την πρόσβαση, προτού προκληθεί συνωστισμός και το αδιαχώρητο, μετατρέποντας το σημείο σε μια εν δυνάμει εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «4» ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ

Λόγω των έκτακτων μέτρων της πανδημίας ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τους τέσσερις Πατρινούς, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής για τη διοργάνωση κορωνοπάρτι με συμμετοχή 98 ατόμων σε σπίτι στο Μιντιλόγλι. Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο για χθες και τελικά ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το προσεχές διάστημα.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement