Connect with us

Μαγειρική

Κοκκινιστά σουτζουκάκια ρεβιθιών

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα σουτζουκάκια

300 γρ. ρεβίθια

100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουτ. γλυκού κύμινο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας

2-3 κόκκους μπαχάρι

¼ κουτ. γλυκού κύμινο

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

100ml κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

300 ml χυμό τομάτας

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι

σπορέλαιο

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και την επόμενη ημέρα τα απλώνετε σε καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν. Τα αλέθετε στον πολτοποιητή. Μουλιάζετε και στύβετε καλά το ψωμί και τρίβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μεγάλο μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνετε. Πλάθετε τα σουτζουκάκια και τα αλευρώνετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μπολ. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα σοτάρετε για 2’ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτετε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το κρασί. Όταν εξατμιστεί προσθέτετε τη ζάχαρη και την τομάτα ανακατεύοντας καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα να συμπυκνωθεί. Τηγανίζετε τα σουτζουκάκια μέχρι να χρυσίσουν και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για 1 λεπτό. Μοιράζετε σε πιάτα περιχύνοντας τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας εάν θέλετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο. Μπορείτε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ρύζι ή ακόμη και χωρίς σάλτσα, μόνο με λεμόνι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement