Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενστάσεις για self-test και ραντεβού εμβολίων από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας

Published

on

Ενστάσεις αναφορικά  με τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία της Αχαϊας, επαναδιατυπώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Με επιστολή του, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, την οποία κοινοποιεί και στον Π.Φ.Σ, ο Φ.Σ.Α. χαρακτηρίζει απερίγραπτη την κατάσταση που επικρατεί, τόσο με τη χορήγηση των self-test, όσο και με το κλείσιμο ραντεβού για τα εμβόλια.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, στην επιστολή του, ενημερώνει ότι η άποψη των μελών είναι αρνητική και αντίθετη με το προεδρείο του ΠΦΣ, έχοντας καταψηφίσει μάλιστα και στο Δ.Σ. την ανάληψη ευθύνης των φαρμακείων για  self-test, ενώ σε εφημερίες και διανυκτερεύσεις τα μέλη του Φ.Σ.Α. δεν χορηγούν  self-test της πλατφόρμας.

Ακόμη αναφέρεται ότι οι φαρμακοποιοί της Αχαϊας, αδυνατούν να ενημερώσουν τους πολίτες για το ποιοι και υπό  ποιες προϋποθέσεις δικαιούνται test δωρεάν, απλά παραδίδουν το test σε όποιον έχει το ΑΜΚΑ μαζί του και η  πλατφόρμα δείχνει πως δικαιούται.

Επίσης στην επιστολή αναφέρει τα εξής: «Τα μέλη του Συλλόγου μας δεν δύνανται να επιστρέφουν τα ακατάλληλα test και να τα  αντικαθιστούν , με τη χρονοβόρα μέθοδο που προτείνατε, καθώς ουδεμία ευθύνη φέρουν για  την ποιότητα και την αρτιότητά τους, ενώ ούτε τον απαιτούμενο χρόνο μπορούν να  διαθέσουν.

Τα κρατούν ως ακατάλληλα για να επιστραφούν μαζί με όποιο  τυχόν απόθεμα απομείνει ως  τα τέλη Μαΐου που το δευτεροβάθμιο έχει δεσμευτεί πως σταματά η υποχρέωσή μας. (τα παραλαμβάνουμε ως ακατάλληλα εφ όσον ο πολίτης αγοράσει άλλο προς αντικατάσταση  του ακατάλληλου)

Προφανώς και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε πολίτες, από το κρατικό απόθεμα,  καθώς είναι αδύνατο να διαγνώσουμε αν το πρόβλημα οφείλεται σε αβλεψία του χρήστη η  σε λάθος του κατασκευαστή.

-Τα μέλη του Συλλόγου μας είναι υπόλογα μόνο για το αριθμητικό και όχι για το ποιοτικό  απόθεμα καθώς είναι αδύνατο με την πίεση χρόνου να πληκτρολογούν πάντα το σωστό  προμηθευτή μιας και δεν έχετε κάνει την πρόβλεψη να υπάρχει στην πλατφόρμα σχετικός  κόφτης.

-Τα μέλη του Συλλόγου μας μπήκαν στην διαδικασία χορήγησης μόνο από ευαισθησία για  τους μαθητές και τους καθηγητές των Λυκείων».

Καταλήγοντας ο Φ.Σ.Α. εκφράζει τον προβληματισμό τους, για το άνοιγμα της πλατφόρμας για δικαιούχους εργαζόμενους του Δημοσίου και των Ιερών Ναών, ζητώντας να βρεθούν εναλλακτικές δομές χορήγησης, όσο είναι καιρός ακόμη, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή των φαρμακοποιών της Αχαΐας, στη διαδικασία αυτή ως το τέλος της».

Ροή ειδήσεων

Advertisement