Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πίεση…μέσω  Αιγιάλειας- Παραμένει υψηλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα

Published

on

 

 

 

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Δήμο Αιγιάλειας στον οποίο παρατηρείται «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού «πιέζοντας» το σύστημα υγείας. Το γεγονός επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τον μεγάλο αριθμό ατόμων που προσέρχονται με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα των δύο Νοσοκομείων, αλλά και από το ποσοστό των θετικών δειγμάτων στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται στην περιοχή. Μόνο χθες έγιναν στο Διακοπτό 399 τεστ και βρέθηκαν 18(!) θετικά, αποδεικνύοντας το μέγεθος της διασποράς.

Εκτός, όμως από την Αιγιάλεια, υψηλός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε όλη την Αχαΐα, καθώς χθες εντοπίστηκαν 125 νέες μολύνσεις, 80 στην Ηλεία και 57 στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ μέσα σε μία ημέρα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στο ΠΓΝΠ ανέβηκαν κατά δώδεκα.

3.191 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώσει σχεδόν 3.200 μολύνσεις. Επίσης, ανησυχητική είναι η αύξηση των διασωληνωμένων καθώς, συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ανέβηκαν κατά 18 σπάζοντας το φράγμα των 300, ενώ για ακόμη μια φορά οι νέοι θάνατοι ξεπέρασαν τους 20.

Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.191.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.351 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 317 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement