Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 25χρονος με βαριά covid στο ΠΓΝΠ

Κ. Ακινόσογλου στη “Γνώμη” : «Κανείς άτρωτος από τον ιό».

Published

on

 

Αν και ο αριθμός νοσηλειών στο ΠΓΝΠ δεν φαίνεται να έχει αυξητικές τάσεις, εκφράζοντας σε χρόνο παρόντα σταθερή εικόνα, το SOS εκπέμπεται από συγκεκριμένα ηλιακιακά όρια νοσηλευομένων από covid-19 ο οποίος κυμαίνεται στην ηλικιακή γκάμα 50-60 ετών. Παράλληλα, πληθαίνουν τα περιστατικά νεαρότερων ηλικιών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί σοβαρά 25χρόνος.

Σε δηλώσεις στην «Γ» η επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογος και υπεύθυνη Κλινικής Covid-19 Καρολίνα Ακινόσογλου υποστηρίζει: «Oι νεότεροι σε ηλικία δεν μένουν σε καμία περίπτωση στο απυρόβλητο, τουναντίον ο ιός και μάλιστα η μετάλλαξη Δέλτα φαίνεται να πλήττει ιδιαίτερα τα νεαρά άτομα. Η κατάσταση προφανώς πόρω απέχει από το να είναι καθησυχαστική. Λειτουργούν πέντε Κλινικές covid-19 και ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του Φθινοπώρου. Το γεγονός προμηνύει, με την δεδομένη αύξηση των ιώσεων Φθινοπώρου/Χειμώνα, την πλήρη επιστροφή στην δια ζώσης εργασία των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες μαθητών/φοιτητών αι επιχειρήσεις και συνάμα με το άνοιγμα σχολείων και ΑΕΙ με διά ζώσης διδασκαλία αναμένεται αναμφίβολα αυξητική τάση μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στο ΠΓΝΠ παρότι τώρα δεν υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και η κατάσταση παραμένει για την ώρα σταθερή πρέπει να σημειωθεί ότι η ηλικιακή κατηγορία των 50-60 που αποτελεί τον μέσο όρο των νοσηλευόμενων είναι χαρακτηριστική της αναγκαιότητας εμβολιασμού. Επίσης της τήρησης ακριβώς των ίδιων μέτρων για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους».

«ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ, ΤΗΡΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ»

Προς τούτο η κ. Ακινόσογλου σημαίνει συναγερμό, υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να γίνει συνείδηση πως κανείς μα κανείς δεν είναι άτρωτος. Η νόσος προσβάλει τους πάντες και δυστυχώς έχουμε πλείστα παραδείγματα ότι και νέοι νοσούν βαριά και μπαίνουν στις ΜΕΘ. Ο εμβολιασμός είναι επί του παρόντος η μόνη λύση. Πριν η πανδημία πάρει τραγικές διαστάσεις και θρηνήσουμε και νέους ανθρώπους εμβολιαστείτε και τηρήστε τα μέτρα» καταλήγει η Καθηγ Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου.

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement