Connect with us

Μαγειρική

Ιταλικά γιουβαρλάκια       

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα canederli (γιουβαρλάκια)

100γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, σε μικρούς κύβους(κρουτόν)

100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

30γρ. βούτυρο

150ml γάλα φρέσκο

2 αβγά

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

2γρ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

5γρ. αλάτι

40γρ. αλεύρι

Για το βράσιμο

2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου

Για τη γαρνιτούρα

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

50γρ. φύλλα σπανάκι, πλυμένα

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200γρ. φαγόπυρο, βρασμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε μέχρι να γλασάρει με τα υγρά του. Σε μπολ χτυπάτε καλά το γάλα με τα αβγά και τα μπαχαρικά και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ρίχνετε τον κιμά, τα κρουτόν και το αλεύρι και ζυμώνετε. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια μέτριου μεγέθους. Βράζετε τον ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσεκτικά ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σε τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 3 λεπτά. Ρίχνετε το βρασμένο φαγόπυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τη γαρνιτούρα στο μέσο ενός μπολ ή μιας σουπιέρας, από πάνω τα γιουβαρλάκια και περιχύνετε με ζωμό από τον βρασμό τους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement